Norjan terroriteosta epäilty ampui pikkusiskonsa ennen moskeijaiskua – Johanne, 17, olisi jatkanut lukion opintoja kesän jälkeen

Viime lauantaina Norjassa tapahtuneen moskeijaiskun tekijä surmasi oman siskonsa ennen moskeijaan tekemäänsä iskua, uutisoi Aftonbladet. 

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, 17, oli epäillyn terroristin Philip Manshausin, 21, pikkusisko. Oslon poliisi julkaisi tytön nimen neuvoteltuaan asiasta perheen kanssa.

Murhasta ja terroriteosta pidätetyn Manshausin epäillään murhanneen Johanne Zhangjia Ihle-Hansenin ennen kuin hän hyökkäsi Bærumin al-Noorin moskeijaan lauantai-iltapäivänä.

Ihle-Hansen löydettiin kuolleena, kun poliisi iski epäillyn asuntoon myöhemmin samana yönä. Sisaruksilla ei ollut yhteisiä biologisia vanhempia, sillä tyttö adoptoitiin Kiinasta kaksivuotiaana vuonna 2004, kirjoittaa Aftonbladet.

"Me itkemme kanssanne"

Kodin ulkopuolella on valtava kukkameri. "Me itkemme kanssanne", lukee perheelle jätetyssä kirjeessä.

– Lapset ja nuoret ovat järkyttyneitä ja tämä vaikuttaa heihin syvästi. Puhumme tapahtuneesta paljon, sanoo erään luokkakaverin äiti Aftonbladetille.

Ihle-Hansen olisi jatkanut lukion opintoja kesän jälkeen.

– Tämä on hyvin traagista ja vakava tapahtuma. Ajatukseni menevät vanhemmille ja perheelle, Sandvikan tyttökoulun johtaja Ann Hege Jerve kertoo norjalaislehti VG: lle.

Koulu järjestää murhatulle 17-vuotiaalle tytölle muistotilaisuuden tiistaina.

Tyttö ammuttiin kuoliaaksi

Philip Manshaus ja hänen sisarensa asuivat samassa osoitteessa Bærumissa, mutta epäillyllä on asunto myös Oslossa.

VG: n tietojen mukaan tyttö ammuttiin kuoliaaksi.

Poliisi on vahvistanut, että Manshaus oli aseistettu useilla aseilla moskeijassa ja hänen epäillään ampuneen useita laukauksia.

Poliisi on löytänyt kiinteistössä myös monia, luultavasti laillisia, metsästysaseita. Aftonbladetin mukaan Mies on ollut ampumakerhon jäsen keväästä 2018 lähtien.  

Lue myös:

    Uusimmat