Ruotsalaislähde: Lukon tärkeä taustahahmo suuntaamassa uuteen työhön

Maalikooste: TPS - Lukko 5:45
Videolla maalikooste Lukon ja TPS:n ottelusta.

SM-liigajoukkue Rauman Lukon pelaajatarkkailutehtävissä toiminut Josef Boumedienne on ottamassa vastaan valmennustehtävän SHL:ssä

Boumedienne on ollut tärkeä taustatekijä Rauman Lukon menestyksessä. Hän työskentelee Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijänä ja scouttaa samalla pelaajia urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedtin tukena. 

Sportbladet kirjoitti, että SHL-joukkue Brynäsin päävalmentaja Peter Andersson ja apuvalmentaja Viktor Stråhle ovat saaneet potkut. Brynäs vahvisti myöhemmin Anderssonin lähdön

Tilalle ovat nousemassa Boumedienne ja Nils Ekman

Ekman, 45, on tuttu suomalaisillekin jääkiekon seuraajille Kiekko-Espoon ja Bluesin paidasta. Hän pelasi SM-liigassa kolmena kautena 145 runkosarjan ottelua 1997–98. 

Brynäs aloittaa tiistaina karsintasarjan viimeiseksi sijoittunutta HV71:tä vastaan. Sarjan hävinnyt joukkue tippuu Allsvenskaniin. 

Jatkanee Lukon taustalla

Lukon urheilutoimenjohtaja Sahlstedt ei sinänsä ota kantaa mahdolliseen valmentajapestiin, mutta hän muistuttaa, etteivät mahdolliset muut tehtävät olisi Lukon auttamisen esteenä. 

– Marssijärjestys on se, että hän ottaa ensin yhteyttä päätyönantajaansa Columbukseen Jarmo Kekäläiseen. Olemme sopineet, että meidän puolestamme hän voi tehdä muita töitä, Sahlstedt sanoi MTV Urheilulle. 

Lukon pelaajatarkkailijana hän on työskennellyt vuodesta 2018 asti.  

– Boumedienne on ollut meille tärkeä palanen, hän tuntee paljon ihmisiä. 

Boumedienne edusti Brynäsiä NHL:n työsulun aikana 2004–05. Hän pelasi SM-liigassa Tapparassa ja Kärpissä 199 SM-liigan ottelua. 

Boumediennellä ei ole aiempaa valmennuskokemusta ammattilaistasolta. 

Boumedienne on myös ehdolla Brynäsin urheilujohtajaksi. Hän on aloittanut liiketoimijohtamisen maisteritutkinnon suorittamisen Tukholmassa. 

Lisätty kello 11.40 maininta mahdollisesta urheilujohtajan tehtävästä. 

Lue myös:

    Uusimmat