Raimo Helmiseltä hilpeä lohkaisu tilanteeseensa – mutta mitä tarkoittaa SM-liigavalmentajien kohdalla ”musta kuukausi”?

SM-liigassa useita valmentajapestejä menossa uusiksi, miten tämä näkyy isossa kuvassa? C Moren Karri Kivi avaa 5:44
Video: SM-liigassa useita valmentajapestejä menossa uusiksi, miten tämä näkyy isossa kuvassa? C Moren Karri Kivi avaa

Jääkiekon SM-liigassa kymmenestä pudotuspeleihin tyrkyllä olevasta joukkueesta peräti viiden päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi. Joukkoon mahtuu myös erikoisempia tilanteita.

Raumalla Lukon päävalmentaja Pekka Virta vetäytyy tehtävästä tämän kauden jälkeen. Sama koskee HIFK:ta, joka ei ole vielä nimittänyt uutta luotsiaan. Oulussa Mikko Mannerin seuraaja on Lauri Mikkola. Kouvolassa Jussi Ahokkaan tilalle on tuotu muun pariakin eri nimeä.

Näistä Virta ja Pikkarainen ovat luotsanneet omia joukkueitaan jo neljän vuoden ajan. Manner puolestaan on ollut osa Kärppien valmennusta jo kahdeksan kauden ajan. Ahokkaalla menossa on toinen kausi KooKoon peräsimessä.

Sitten on TPS. Viime aikoina mustavalkopaidat mainioon vireeseen luotsannut Raimo Helminen ei ole tehnyt seuran kanssa jatkosopimusta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Helminen on TPS:n päävalmentajana vain yhden sesongin ajan.

Helminen itse tiivisti erikoisen tilanteen hilpeällä tavalla, kun hän puhui tulevaisuudestaan.

– Kyllä on puhelin ollut hiljainen, Helminen tokaisi C Morelle tutulla vaatimattomalla tyylillään, pieni virne suupielessään.

Kun puhutaan valmentajista ja heidän muuttuvista tilanteista, esille nousee termi "musta kuukausi". Mitä tämä tarkoittaa?

C Moren Karri Kivi avaa termin taustat ja pureutuu yleisesti SM-liigan valmentajapalettiin jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat