Ruotsalaisäiti puolustaa poikansa tyttömäisiä vaatteita: "Minua hävettää teidän puolestanne"

Arvosteluun kyllästynyt ruotsalaisäiti vastasi julkisesti hänen poikansa pukeutumista koskevaan kritiikkiin. 

Pojat puetaan pienestä pitäen siniseen, tytöt puolestaan punaiseen. Ruotsissa useat nuoret äidit ovat ryhtyneet kapinoimaan tätä rajoittunutta sukupuolijakaumaa vastaan. 

Yksi heistä on 21-vuotias Miranda Jorgensen, joka on joutunut laajan arvostelun kohteeksi puettuaan kolmevuotiaan poikansa vaaleanpunaisiin vaatteisiin. Niin sanotuista tyttöjen vaatteista pitävä Alvin-poika onkin joutunut useiden aikuisten silmätikuksi.

Arvosteluun kyllästynyt äiti on nyt julkaissut Facebook-päivityksen, jossa hän kritisoi kovin sanoin kaikkia hänen poikaansa arvostelleita henkilöitä.

Kommentointi jättää lapsen mieleen ikuisen jäljen

Sekä äidille että suoraan pojalle on usein tultu kertomaan, että pojan pitäisi pukeutua sopivammin. Äiti kannustaa poikaansa ohittamaan muiden ihmisten mielipiteet.

– Hänen pippelinsä ei irtoa, vaikka hän pitäisi vaaleanpunaisesta tai Barbieista, hän kertoo Facebook-päivityksessään.

Äiti kertoo, että poika rakastaa sitä, että saa itse valita vaatteensa ja lelunsa. Hän pitää niin autoista, nukeista kuin Disneyn Frozen-elokuvastakin.

– On olemassa aikuisia, jotka muokkaavat lapsensa mielipiteitä. Jos vanhempi kieltää lasta pukeutumaan vaaleanpunaiseen, koska se on tyttöjen väri, se jättää lapsen mieleen ikuisen jäljen, äiti kommentoi.

Kovaa kritiikkiä muille äideille

Facebook-kommentin yhteydessä nuori äiti julkaisi valokuvan, jossa pojalla on päällään Frozen-mekko ja värikkäät Frozen-leggingsit sekä päässään hiustupsu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tässä on minun lapseni ja hänellä on pippeli. Se tarkoittaa sitä, että hän on poika, Jorgensen aloittaa päivityksensä.

– Lapseni pitää samoista asioista kuin pikkutytöt, hän leikkii ja tekee samoja asioita kuin pikkupojat. Hän on lapsi, ei laji. Hänen persoonallisuutensa ja mielipiteensä tekevät hänestä sellaisen kuin hän on. Hänen pippelinsä ei irtoa, vaikka hän pitäisi vaaleanpunaisesta tai Barbieista. Olen niin kyllästynyt kuulemaan, että hän näyttää aivan tytöltä.

– Luulin, että kaikilla lapsilla on hiukset, vaatteet, punaiset posket, energiaa ja oma persoonallisuus. Mutta olin ilmeisesti väärässä. Aikuiset puhuvat usein siitä, kuinka paha asia kiusaaminen on. Se olet itse asiassa juuri sinä, joka luot sitä itse. Se olet sinä, joka kommentoit toisen lasta. Minua hävettää teidän puolestanne!

Päivitys on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa, jossa se on saanut runsaasti kannustavia kommentteja.

Miksi ei saa kiusata? Lapset kertovat videolla:

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat