"Ruokamyrkytys" toteutui – Ranska järkytti Leijonia Pariisissa

Suomi jäi täysin kisaisäntä Ranskan jalkoihin jääkiekon MM-kisojen toisessa ottelussaan Pariisissa. Terävästi peliin tullut Ranska löi lepsut Leijonat maalein 5-1.

Kaikki MM-kiekon ottelut
C Morella!

Suomi – Tshekki ma 8.5. klo 21.15
MTV3-kanavalla klo 21.00
C More Sport 1:llä klo 20.30

Tilaa C More ja aloita katselu heti!

Tappio Ranskaa vastaan on ensimmäinen Suomen jääkiekkohistoriassa. Leijonat oli aiemmin voittanut joukkueiden kaikki kahdeksan arvokisakohtaamista maalierolla 40-8.

Vielä lauantaina C Moren asiantuntija Ville Nieminen ennakoi studiossa pilke silmäkulmassa, että ruokamyrkytys on Ranskan ainoa toivo Leijonia vastaan.

Ranska pääsi avauserässä johtoon, kun Philadelphian NHL-hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare pääsi maalinedustalta sohaisemaan isännät 1-0-johtoon.

Suomi tasoitti nopeasti toisen erän alkuun Mikko Lehtosen siniviivakudilla. Ranskalaiset kuitenkin vastasivat erän puolivälin jälkeen, kun Antoine Roussel päätti vastahyökkäyksen 2-1-maaliin.

Leijonat joutui kahden maalin takaa-ajoasemassa päätöserään, kun Valentin Claireaux ohjasi näyttävästi kiekon kolmannen kerran ohi maalivahti Joonas Korpisalon.

Valmennusjohto teki kolmanteen erään muutoksen kokoonpanoonsa ja päästi pitkään kaivatun Jesse Puljujärven irti Suomen kolmosketjussa Juhamatti Aaltosen tilalla. 19-vuotispäiviään viettänyt Puljujärvi loi heti useamman maalipaikan energisyydellään.

11 ja puoli minuuttia ennen loppua NHL-hyökkääjä Roussel karkasi puolustaja Ville Lajusen virheestä läpiajoon ja ratkaisi kamppailun 4-1-maalillaan. Viimeisen maalin teki tyhjään rysään Damien Fleury.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Tshekin. Ottelu pelataan maanantai-iltana kello 21.15.