Mainos

Ruohonen-Lerner jätti komissiolle kirjallisen kysymyksen pankkien veronkierrosta

Euroedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) vaatii selvyyttä pankkien roolista veronkiertoepäilyissä.

Kansainvälisen Panama-asiakirjojen vuodon takia Nordea on joutunut useiden muiden yritysten tavoin kohun keskiöön veroparatiisikytköksistä. Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Ohjelman mukaan aineistossa on satoja suomalaisnimiä.   

Asiasta suivaantunut euroedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner vaatii Uuden Suomen blogikirjoituksessaan selvyyttä pankkien mahdolliseen veronkiertoon.

Ruohonen-Lerner paljastaa, että on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen komissiolle, jossa hän penää sitä, miten komissio aikoo puuttua veronkiertoa edistävien pankkien toimintaan.

– Nyt kun Panama-vuoto on antanut kättä pitempää väitteiden tueksi, jätin tänään komissiolle kirjallisen kysymyksen koskien pankkien avittamaa veronkiertoa, Ruohonen-Lerner kirjoittaa.

Ruohonen-Lerner kertoo, kuinka sai pari viikkoa sitten Euroopan parlamentin valiokunnassa mahdollisuuden kysyä Nordean edustajalta toimenpiteistä, joihin pankki on ryhtynyt näiden puutteiden paljastuttua.

 – Pankin edustaja puhui ympäripyöreitä, mutta lupasi tarkemman kirjallisen vastauksen. Odottelin päivän, pari. Viikko kului. Ei vastausta, Ruohonen-Lerner kuvailee.

Vihdoin vastaus saapui, maanantaina.

– Paljon on kuulemma tehty, on nimitetty ihmisiä ja kiristetty valvontaa. Ei niin mitään ongelmaa. Kertomatta vastauksessa jäi, että pankki itse tarjoaa asiakkailleen keinotekoisia yritysrakennelmia, jotka ovat tyypillisiä sekä rahanpesussa että veronkierrossa. On syytä uskoa, että Nordea ei ole ainoa pankki, joka omalla toiminnallaan edesauttaa veronkiertoa, meppi kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.