Runkosarjan karu pettymys oli liikaa, Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan päävalmentaja sai potkut – tilalle kaavaillaan menestysluotsia

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on erottanut joukkueen päävalmentajana toimineen Bob Boughnerin tehtävistään.

Boughner toimi Floridan päävalmentajana kahden viime kauden ajan, mutta 48-vuotiaan kanadalaisvalmentajan ajanjaksosta Floridan auringon alla muodostui valtava pettymys.

Florida jäi jo kolmatta kertaa peräjälkeen NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue jäi sunnuntain vastaisena yönä päättyneessä runkosarjassa itäisen konferenssin kymmenenneksi 12 pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

– Huolellisen arvioinnin jälkeen olemme päättäväisiä siitä, että tämä on välttämätön ensiaskel meidän nuorelle joukkueellemme. Pyrimme löytämään kokeneen valmentajan johtamaan meidän joukkuettamme eteenpäin, Floridan GM Dale Tallon kertoo tiedotteessa.

Toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan yksi suurimmista ehdokkaista Floridan päävalmentajaksi on Joel Quenneville, joka on voittanut päävalmentajana kolme Stanley Cupin mestaruutta.

– Floridan ja Quennevillen neuvottelut ovat pidemmällä kuin moni meistä kuvitteli. Sopimus ei ole vielä valmis, mutta lähellä, Friedman kirjoittaa.

Juttua päivitetty 7.4.2019 kello 19.40: Lisätty Elliotte Friedmanin tiedot Quennevillen ja Floridan neuvotteluista.

Lue myös:

    Uusimmat