Rullalautailua Suomessa jo 30 vuotta

Rullalautailu saapui Suomeen 70-luvun loppupuolella ja ensimmäiset SM-kilpailut pidettiin Helsingin Messukeskuksessa syksyllä 1979.

Nyt elokuussa juhlitaan, muistellaan, kilpaillaan ja tietysti lautaillaan 30-vuotisen taipaleen kunniaksi.

- Skeittareita on Suomessa vähintään 50.000 ja nyt on mukava toisaalta näyttää nykyskeittareille suomalaisen skeittauksen juuria ja toisaalta järjestää Jäähallissa iso tapahtuma, jossa pääsee näkemään samaan aikaan sekä suomalaisen ja ulkolaisen skeittauksen nykyhuippuja, kertoo Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen.

Elokuun tapahtumakokonaisuus on suurin koskaan Suomessa järjestetty skeittaustapahtuma.

Skeittauksessa välineet, muoti ja temput ovat muuttuneet ajan saatossa paljonkin, mutta skeittaajien asenne on kuitenkin pysynyt parin sukupolven ajan samana.

- 70-luvulla harrastaminen oli tietysti tehty hieman hankalammaksi kuin nykyään, koska esimerkiksi Helsingissä oli skeittaaminen kielletty kaduilla ja jalkakäytävillä ja polisiit kyllä reippaasti muistuttivat asiasta. Silloin yritettiin myös ajaa läpi täyttä kypäräpakkoa, kertoo vuoden 1979 Suomen mestari Mikko Siukosaari.

Elokuussa on muun muassa 30sk3-näyttely Kiasmassa, joka kattaa skeittauksen koko Suomen historian, skeittileffoja ja -valokuvanäyttely, ja kuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään skeittauksen SM-kisat ja ammattilaiskilpailut sekä skeittimessut.

(MTV3)

Lisätietoja ja aikatauluja tapahtumista: http://www.helsinkihookup.fi/

Lue myös:

    Uusimmat