Rukalla ruotsalaisnäytös – Pärmäkoski ja Niskanen menettivät asemiaan vapaalla

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt parhaana suomalaisena yhdeksänneksi maastohiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Kuusamossa.

Pärmäkoski pääsi 20 kilometrin kilpailuun viidenneltä sijalta. Maalissa hän oli minuutin ja 14 sekunnin päässä kärjestä

– Viimeisellä kilometrillä ei löytynyt enää ohituspaikkoja, Pärmäkoski sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän oli kauden jatkoa ajatellen kuitenkin luottavainen, sillä perinteisellä hiihtotavalla hiihto kulki. Sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla meno ei ollut yhtä hyvää, ja tilanne oli ollut sama jo Oloksen kisoissa ennen Rukaa. Kotiyleisön edessä hän yritti taistella kärkisijoista, mutta joutui antamaan hieman periksi.

– Kolmannella kierroksella muutin taktiikkaa, enkä halunnut vetää, Pärmäkoski kertasi ryhmähiihtoa.

Juttu jatkuu videon alla.

Normaalimatkalla ensi kertaa 30 joukkoon hiihtänyt Lauri Lepistö puhui"paskarajasta" 1:06
Normaalimatkalla ensi kertaa 30 joukkoon hiihtänyt Lauri Lepistö puhui "paskarajasta" Rukalla lauantaina.

Vapaan hiihtotavan kilpailun voitti Ruotsin Frida Karlsson, joka lähti matkaan kakkossijalta. Ykkössija oli Karlssonille uran neljäs maailmancupissa. Edellisen kerran hän oli ykkönen vajaa vuosi sitten Lillehammerissa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

Karsson iloitsi Kuusamossa, että ruotsalaisia pidetään naisten hiihdossa ennakkosuosikkeina Therese Johaugin lopetettua uransa. Voitollaan Karlsson osoitti, että väitteille on katetta.

Toiseksi hiihti takaa-ajettavaksi startannut Ruotsin Ebba Andersson runsaan puolen minuutin erolla voittajaan. Kolmanneksi hiihti norjalaisrintamaa johtanut Tiril Udnes Weng, jonka perässä maaliin tulivat Heidi Weng ja Silje Theodorsen.

Yhdysvaltain Jessie Diggins teki takaa-ajossa kovasti töitä ja nousi 19. sijalta hyvin, mutta ei pystynyt kipuamaan kymmenettä sijaa paremmaksi.

Kerttu Niskanen oli Rukalla 12:s. Taistelu sijoituksista oli tasainen, sillä sijoille 3–12 hiihtäneet naiset tulivat maaliin noin 15 sekunnin sisällä toisistaan.

– Kova matka oli. Ehkä alkuvauhti oli minulle paikoitellen liian kova, ja se kostautui lopussa, Niskanen sanoi Ylelle.

Suomalaisista Anni Alakoski jatkoi Rukalla hyviä hiihtojaan ja oli 28:s. Johanna Matintalo päätyi 32:nneksi. Useat eilen onnistuneet suomalaishiihtäjät, kuten Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä, jättivät takaa-ajon hiihtämättä.