Röyhkeät varkaat veivät lasten ja aikuisten harrastusvälineet Vantaalla, arvo jopa 20 000 euroa: "Vaikea keksiä törkeämpää temppua"

Murtovaras iski keskiviikon ja torstain välisenä yönä Vantaan Hiihtoseuran (VHS) tiloihin ja vei arviolta jopa parinkymmenen tuhannen euron edestä lasten kilpasuksia, aikuisten testisuksia, voiteita ja voitelukalustoa.

Varkaus oli seuran jäsenille yllätys ja iso järkytys. 

– Vaikeaa keksiä törkeämpää temppua kuin mennä varastamaan lasten ja nuorten yhteiset sukset, VHS:n puheenjohtaja Jussi Eronen sanoo.

Myös toiseen murtsikkakirjastoksi kutsuttuun konttiin oli murtauduttu, mutta ainakaan vielä ei ole havaittu, että sieltä olisi viety juuri mitään. Kirjastossa säilytetään käytettyjä lasten hiihtovarusteita.

– Varkaat olivat kiinnostuneita kaikkein kalleimmista suksista, Eronen harmittelee.

VHS:n vapaaehtoiset pyörittävät lapsille ja nuorille suunnattua  suksipalvelua, josta koululuokat voivat varata hiihtovarusteita käyttöönsä.

– Paljon on esimerkiksi maahanmuuttotaustaiset ovat saaneet tällä tavalla hiihtokokemuksia. Ja sellaiset koululaiset myös, jotka eivät juuri muuten harrasta hiihtoa, ovat tällä tavalla saaneet hauskoja hiihtokokemuksia vuosien varrella, Eronen kertoo.

Varusteiden korvaamisesta tulee seuralle kallis paukku

Vantaan Hiihtoseuran tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hiihtoharrastusta koronarajoitusten jälkeen ja innostaa mahdollisimman moni mukaan harrastustoimintaan.

– Ideana on, että meillä on yhteiskäyttöisiä kilpasuksia lapsille ja nuorille, ettei kaikkien tarvitse ostaa kaikkia varusteita heti harrastuksen alkuvaiheessa, vaan voi päästä mukaan pienemmillä kustannuksilla, Eronen kertoo.

Hänen mukaansa murtsikkakirjasto aikoo jatkaa toimintaansa takaiskusta huolimatta, ja uusia yhteisiä kisasuksia on tarkoitus hankkia.

– Se on tietenkin tosi kallis paukku. Nyt olisi mahtavaa, jos jostakin löytyisi pelastava enkeli, joka haluaisi yhteistyökumppanina olla auttamassa lasten ja nuorten liikuntaa.

Noin 1700 koululaista käytti viime talvena murtsikkakirjastoa. Palvelu on saanut kiitosta sekä oppilailta että opettajilta.

Vantaan hiihtoseura on pyytänyt havaintoja varkaasta Facebookissa ja Instagramissa. Tapauksesta on myös tehty rikosilmoitus Itä-Uudenmaan poliisille.

Juttua korjattu otsikon, ingressin, kuvatekstin ja tekstin osalta kello 21.20: Otsikkoon täydennetty, että koko saaliin arvo oli 20 000 euroa, siihen kuuluivat myös aikuisten suksivarusteet. Rikoksen epäillään tapahtuneen keskiviikon ja torstain välisenä yönä, ei torstain ja perjantain. VHS:n vapaaehtoisten pyörittämä suksipalvelu ei ole ilmainen, kuten jutussa aiemmin mainittiin. Kouluilta peritään maksu. Korjattu myös murtsikkakirjaston kirjoitusasua sekä kuvatekstin mainintaa voitelukalustosta.

Katso myös: Näin kassakaappia havittelevat murtautujat säntäilivät edes takaisin Romu Keinäsen liiketilassa Espoossa vuonna 2020.

0:44


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja