Rovanperä: "Hirveästi ei tarvinnut taistella muita vastaan"

Kalle Rovanperä ajoi WRC2 Pro luokan voittoon Suomen MM-rallissa – vihjaa siirtymisestä WRC-luokkaan: Kyllä se on ihan mahdollista 0:53
Videolla Kalle Rovanperän kommentit voiton jälkeen.

Skodan tehdastallin nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä ajoi neljännen perättäisen luokkavoiton sunnuntaina päättyneessä Suomen MM-rallissa.

Kotiteillään ajanut Rovanperä kukisti kaikki R5-luokituksen autot reilulla marginaalilla. Toiseksi nopeinta kyytiä pitänyt Nikolai Grjazin jäi suomalaislupauksesta yli kaksi ja puoli minuuttia. Luokan kolmas oli Hyundailla ajanut Jari Huttunen 14 sekuntia venäläiskuskin takana.

- Ralli meni ihan suunnitelmien mukaan. Ei ollut oikeastaan mitään ongelmia koko viikonlopun aikana. Auton säädöt eivät ehkä olleet parhaat mahdolliset ensimmäisillä lenkeillä, Rovanperä summasi.

- Puskin kun tarvittiin, mutta muuten ihan normaalilla ajorytmillä. Välttelin isoja riskejä. Ei ollut ehkä vaikein mahdollinen voitto. Hirveästi ei tarvinnut taistella muita vastaan.

Kotikilpailun voitto maistui kuitenkin makoisalta Jyväskylän kupeessa Puuppolassa asustavalle Rovanperälle.

- Aina on upeaa voittaa. Vielä kun se voitto tulee kotirallissa, niin tunne on mahtava. Meillä on täällä maailman parhaat pätkät. Oli nautinto ajaa. Vielä kun pystyi voittamaan, niin myös penkalla oli varmasti tunnelma korkealla, Rovanperä jutteli.

WRC2 Pro -luokan MM-sarjassa Rovanperällä on ylivoimainen johto neljän perättäisen ykköstilan myötä. Rovanperän sopimus WRC-auton rattiin lienee vain sinettiä vailla. Pikkuluokassa suomalaisnuorukaisella ei enää riitä haastetta.

- Jos näin pystyy jatkamaan, niin ihan mahdollista se (siirtyminen WRC-autoon) on. Tässä sarjassa tilanne näyttää hyvältä, mutta toki mitä vaan voi tapahtua. Jatketaan loppukauden kisat samalla vauhdilla, niin sen pitäisi riittää, Rovanperä totesi.

Lue myös:

    Uusimmat