Rovaniemeläinen Eetu, 9, löysi metsästä erikoisen esineen – mysteeri ratkesi sosiaalisen median avulla: "Poika oli itsekin ihmeissään löydöstä"

Rovaniemeläisen Liisan poika hämmästeli viikonloppuna erikoista keraamista esinettä, joka oli jätetty laavulle metsään. Sosiaaliseen mediaan kirjoitettu päivitys ratkaisi mysteerin. Rovaniemeläismiehen vuosia sitten kuvataidekoulussa tekemä taideteos oli tuntemattomasta syystä päätynyt metsää koristamaan.

Rovaniemeläinen Liisa Pesonen oli viime lauantaina yhdessä yhdeksänvuotiaan poikansa Eetun kanssa päiväretkellä Santavaaralla sijaitsevalla Kuninkaanlaavulla.  

– Olimme lähdössä laavulta ja päätimme oikaista metsän läpi. Ihmettelimme siinä karhun jätöksiä, kunnes Eetu lähti omille teilleen ja huomasi kallioiden välissä oudon esineen. 

Pesonen päätteli esineen olleen metsässä jo pidemmän aikaa.

– Se oli aivan kiinni sammaleessa. Poika oli itsekin ihmeissään löydöstä.

Mysteeri ratkesi somessa

Mysteeri jäi vaivamaan Pesosta, joten hän laittoi esineestä kuvan Facebookiin. Hahmo oli joillekin tuttu ja pian viestejä alkoikin ilmaantua. Myös esineen tekijä löytyi.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Juuso Seppälä sai tietää taideteoksensa uudesta elämästä metsän siimeksessä, kun kaveri lähetti hänelle kuvakaappauksen Puskaradio Rovaniemen keskustelusta. Seppälä kävi ilmoittautumassa keraamisen hahmon luojaksi.

Seppälä kertoo, että hahmo esittää metsänhenkeä.

– Opiskelin Rovaniemen kuvataidekoulussa ja lopulta tein päättötyöni yhdeksän vuotta sitten keramiikkaan ja kuvanveistoon, johon erikoistuin. Hahmon idea on napattu Hayao Miyazakin ohjaamasta Prinsessa Mononoke -elokuvasta, ja esittää metsänhenkeä Kodamaa.

Kuka vei metsänhengen laavulle?

Keraaminen hahmo on luotu veistetyn kipsimuotin avulla. Seppälä teki hahmoja aikoinaan useita kappaleita. Osa on hänellä yhä tallessa ja osan hän on aikoinaan lahjoittanut kavereilleen.

Hän ei ole täysin varma, kuka esineen metsään vei. 

– Kuninkaanlaavu on ollut yksi suosikkipaikkojani Rovaniemellä, joten on mahdollista, että olen itse vienyt sen sinne jemmaan, mutta en muista tätä enää. 

Lue myös:

    Uusimmat