Rotuesittelyssä: Irlanninsusikoira

Irlanninsusikoira paljastaa ansioluettelossaan olevansa maailman korkein ja lempein koira, jota lapset sanovat Ransuksi.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen suuren suuri vinttikoira, maailman korkeimmaksi koiraksi kehaistu. Jättikokoni herättää kunnioitusta kanssasisarissani sekä -seuralaisissani, olenhan mammuttikokoni lisäksi hyvin lihaksikas ja vahvarakenteinen. Ulkonäköäni ja kokoani on verrattu myös vasikkaan, mikä on minusta varsin nöyryyttävää! Luonteeltani olen hyvin lempeä ja rauhallinen.

Nomen est omen: minua on käytetty etenkin susien sekä hirvieläinten metsästyksessä, mutta nykyään minua pidetään seurakoirana. Olen lammas kotona, leijona saalistaessa, enkä pahaa sutta pelkää. Lempeänä leijonana tulen erinomaisesti toimeen lasten kanssa, mutta kissoja jahtaisin.

Koulutus ja työkokemus

Olen kotoisin Irlannista. Meitä irlanninsusikoiria käytettiin Irlannissa 1600-luvun loppupuolelle saakka susien ja hirvieläinten metsästyksessä sekä suojelin karjaa susilta. Myös Manner-Euroopassa me metsästimme susia, jotka siihen aikaan olivat kiusana laajoilla alueilla. Sanotaankin, että irlanninsusikoira on ainoa koirarotu, joka ei tunne luontaista pelkoa sutta kohtaan. Entisenä sudenmetsästäjänä liikkeeni ovat vielä tänä päivänäkin vaivattomat ja tehokkaat, olen kova koira laukkaamaan.

Tätä nykyä olen seurakoira, minusta ei vartiokoiraa saa – minussa ei kyde sitä palveluskoirille ominaista kuuliaisuutta.

Harrastukset ja mielenkiinto

"Lampaita kotona, leijonia saalistaessaan" -sitaatti on peräisin 1200-luvun alusta. Rotuni lojaalisuus omaa isäntäväkeä ja heidän ystäviään kohtaan on ollut legendaarinen vuosituhansia kestäneen historian ajan. Olen niin totinen, että se on jo hellyttävää.

Olen hyvin itsenäinen koira ja arvostan riippumattomuutta. Kotioloissa olen rauhallinen ja hillitty, enkä tarvitse paljon tilaa. Tarvitsen kuitenkin riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja päivittäin. Onnellisimmillani olisin metsässä vaeltamassa oman lauman kanssa.

Voin olla tuntemattomiakin kohtaan avoin ja ystävällinen, mutta tietty välinpitämättömyys vieraita kohtaan on minulle tyypillisempää kuin avoimuus. En hauku (sehän pelottaisi riistan pois!), mutta saatan ulvoa lajitovereitteni kanssa. Lapset pitävät minusta, sillä olen suuri ja muistutan "Ransu-koiraa". Minulla ei kuitenkaan saa ratsastaa, en ole poni!

Muuta

Olen hyvin ryhdikäs koira. En ole ruumiinrakenteeltani yhtä raskas ja massiivinen kuin jättitoverini tanskandoggi, mutta muistutan kuulemma kovasti skotlanninhirvikoiraa.

Uroksen vähimmäiskorkeus on 81 senttimetriä, narttujen vähimmäiskorkeus on 71. Urosten vähimmäispaino on 54,5 kiloa ja narttujen 40,5. Karvapeitteeni on karkea ja väriltään harmaa, juovikas (brindle), puhtaanvalkoinen, musta, punainen sekä kellertävä.

Kuten monet suuret koirat, olen lyhytikäinen koira; elän keskimäärin 7-vuotiaaksi.

Motto

Olen lammas suden vaatteissa.

Suosittelijat

Liikkuvat, urheilevat ihmiset, ne jotka kaipaavat turvantunnetta, lapsiperheet joissa lapset ovat jo vähän vanhempia, Lily Allen!

Lähde: Wikpedia, Irlanninsusikoirat.org

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja