Rotuesittelyssä: Dobermanni

Dobermannin ansioluettelosta käy ilmi, että koira on temperamenttinen, mutta jalo – poliisikoiranakin käytetty piirrettyjen pahis.

Osaaminen ja erityistaidot

Tiedä häntä, mutta nimeni saa monet kavahtamaan kauhusta! Toki olen itsevarma ja peloton – sepä pelottaa monia. Ja ehkäpä dobermanni on liian usein ollut pahiksen roolissa kaikissa piirretyissä? Perusolemukseltani olen kuitenkin ystävällisen rauhallinen ja kiinnyn perheeseeni. Tärkeää onkin, että minulla on eloisa temperamentti ja ärsytyskynnykseni tulee olla kohtuullisen korkea. Toimintakyky, ohjattavuus, rohkeus ja kovuus ovat myös toivottavia ominaisuuksia. Olen erittäin aktiivinen palveluskoira ja tarvitsen runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja!

Koulutus ja työkokemus

Olen suojelukoira! Rotuni luotiin 1860-luvulla Saksassa risteyttämällä luultavasti muun muassa saksanpaimenkoiria, rottweilereita, pinsereitä ja beaucenpaimenkoiria. Tämän sekoituksen alkuunpanija oli saksalainen Louis Dobermann. Perimätiedon mukaan hän oli veronkantaja, ulosottomies ja siinä sivussa kaupungin koirarankkuri. Hän päätti kehitellä vartiokoiran, joka pystyisi toimimaan kaikissa mahdollisissa eteentulevissa tilanteissa. Myöhemmin rotuuni risteytettiin vielä englanninvinttikoiraa ja manchesterinterrieriä, ja entinen äärimmäisen aggressiivisuus jalostettiin pois.

Harrastukset ja mielenkiinto

Minulla on monta titteliä: olen seura-, suojelu- ja palveluskoira, peloton piha- ja kotikoira. Rotuani on käytetty poliisikoirana ja petoeläinmetsästyksessä. Minut tunnustettiin virallisesti poliisikoiraksi jo tämän vuosisadan alussa – olenhan lihaksikas ja vahvarakenteinen koira, joka voimakkuudestaan huolimatta on linjoiltaan jalo ja tyylikäs.

Muuta

Painotankin olevani muodoltani lihaksikas, takaosani varsinkin. Myös rintakehäni aiheuttaa kateutta, onhan se vahva ja laaja. Sikaniskaksikin sanovat, kun se on aika paksuhko. Pääni on voimakas, kuono pitkähkö, korvat ovat keskikokoiset ja katse valpas. Säkäkorkeus uroksilla on 68–72 senttimetriä ja naarailla 63–68. Väritykseni on musta tai ruskea, selvästi erottuvilla ruosteenpunaisilla merkeillä. Lyhyessä turkissa alusvillaa ei ole. Tassut ovat melko isohkot. HUOM! Häntääni eikä korviani saa enää typistää!

Motto

Antaudu!

Suosittelijat

Poliisit ja ne, joilla riittää lihaksia pitelemään minua!


MTV3/Helmi

Lähde: Wikipedia, Kennelliitto

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat