Roskaaminen kuriin – Lontoossa taistellaan sottapyttyjä vastaan hauskalla keinolla

Hubbub-nimisen yrityksen hauska tempaus Lontoossa haluaa kiinnittää ihmisten huomiota purukumilla ja tupakantumpeilla roskaamiseen.

Isobritannialainen organisaatio Hubbub suunnittelee siivoavansa Lontoon katuja #neatstreet -kampanjan avulla. Yhdessä kampanjan osassa tupakoitsijat äänestävän tupakantumpeilla erilaisista aiheista laittamalla ne erillisiin kirkkaasta materiaalista tehtyihin säiliöihin. Toiset säiliöt soittavat puolestaan musiikkia, kun niihin laittaa tupakantumpin. Eräs kampanjan osa puolestaan kannustaa laittamaan syödyn purukumin osaksi käytetyistä purukumeista muodostuvaa kuvaa.

Tupakoijat ovat päässeet äänestämään muun muassa siitä, kumpi on parempi jalkapalloilija Cristiano Ronaldo vai Lionel Messi.

Purukuminsyöjät taas ovat saaneet ratkoa kuva-arvoituksia, joissa tauluun rastien päälle laitetut purukumit muodostavat taulun sijoituspaikalla Villiers Streetilla asuneen kuuluisuuden kasvokuvan.

Purukumitaulu kertoo myös, että vaikka purukumipalan hinta on vain 0,3 puntaa, maksaa sen siivoaminen 1,5 puntaa. Koko taulun puhdistaminen purukumista maksaisi yli 700 puntaa.

– Kyselymme paljasti, että jopa 86 prosenttia ihmisistä ajattelee, että roskaaminen on inhottava tapa. Silti vain 15 prosenttia menisi kertomaan roskaajalle siitä, Hubbub kirjoittaa verkkosivuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja