Rosberg voittoon Monacossa - palkintosija lipesi Räikköseltä

Mercedes-kuljettaja Nico Rosberg ajoi sunnuntaina formula ykkösten Monacon GP:n voittoon. Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi pitkään kolmantena, mutta jäi lopulta 12:nneksi.

Valtteri Bottaksen Williams-auton moottori petti sivupilven kera 57. kierroksella. Bottas ajoi ennen moottoririkkoaan kahdeksantena.

Paalupaikalta lähtenyt Rosberg jätti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin toiseksi 9,2 sekunnin erolla. Hamilton valitti kisan lopussa tiimiradiossa saaneensa vasempaan silmäänsä roskan, jonka takia hän ei nähnyt silmällä kunnolla. Rosberg nousi Hamiltonin edelle MM-sarjan kärkipaikalle pistein 122-118. Monacon GP:n voitto on Rosbergille toinen peräkkäinen. Kolmanneksi sijoittunut Red Bullin Daniel Ricciardo pystyi laittamaan Hamiltonin koville, sillä miesten välille jäi eroa vain 0,4 sekuntia.

Räikkösen kisa alkoi hienosti. Kuudennesta ruudusta startannut Kimi ohitti heti lähtösuoralla tallikaverinsa Fernando Alonson ja Red Bullin Daniel Ricciardon. Kimi nousi kolmanneksi, kun Sebastian Vettelin Red Bull -auto hyytyi neljännellä kierroksella. Räikkösen taistelu palkintosijasta kaatui kuitenkin turva-autotilanteessa, jossa kierroksella jäänyt Marussia-auto kolaroi päin Ferraria aiheuttaen suomalaiskuljettajan autoon rengasrikon. Räikkönen joutui tekemään ylimääräisen varikkokäynnin, joka pudotti hänet kolmannelta sijalta 13:nneksi. Räikkönen onnistui nousemaan kahdeksannelle sijalle, kunnes osui kolme kierrosta ennen maalia Loewsin mutkassa yhteen Kevin Magnussenin McLarenin kanssa, minkä seurauksena Räikkönen joutui hetkellisesti pysähtymään radalle. Tämän jälkeen Kimi teki vielä yhden renkaidenvaihdon. Räikkösen tallikaveri Fernando Alonso ajoi neljänneksi.

Jules Bianchi ajoi 9. sijallaan Marussia-tallille sen historian ensimmäisen MM-pisteet. Hän tuli maaliin kahdeksantena, mutta niskassa oli 5 sekunnin aikarangaistus sen takia, koska hän oli suorittanut aiemman pysähtymisrangaistuksensa, joka tuli väärältä lähtöpaikalta starttaamisesta, sääntöjenvastaisesti turva-autotilanteen aikana. Näin Lotuksen Romain Grosjean nousi kahdeksanneksi ja Bianchi sijoittui yhdeksänneksi.

Monacon GP:n lopputulokset: