Mainos

Rosa Meriläinen: Tampereella on sopivasti juntti meininki

Entinen kansanedustaja ja nykyisin vapaana kirjoittajana työskentelevä Rosa Meriläinen viihtyy miehensä Simo Frangénin ja Frans-poikansa kanssa Tampereen Tammelassa paremmin kuin hyvin.

– Tampereessa on parasta täydellinen koko ja sopivasti juntti meininki, jonka ansiosta ei tarvitse panostaa tyyliasioihin jos ei huvita ja saa höpötellä maalaismaisesti tuntemattomien kanssa. Täällä tunnen nurkat ja tyypit. Saan turvallisuuden tunnetta siitä, että tiedän pultsaritkin nimeltä, Meriläinen paljastaa.

Lapsuutensa Tampereella viettänyt Meriläinen pitää kotipaikkakuntaansa ihanteellisena asuinpaikkana lapsiperheille.

– Hyviä leikkipuistoja on monia ja koulu niin lähellä, että sinne voisi heittää ipanan ikkunasta. Pihallamme on oma vanha tarhan pihani ja koulu on oma vanha kouluni. On kiva, ettei tarvitse pelätä vierautta, kun kaikki paikat ovat tuttuja ja turvallisia.

Eniten Meriläistä harmittaa Tampereella se, että siellä on hänen mielestään liikaa autoja ja liian vähän joukkoliikennettä. Erityisesti hän haaveilee raitiovaunun äänestä kotikaupungissaan.

– Kunpa saisimme ratikan! Olin juuri lomalla Osakassa ja ihailin, miten mahtava pyöräilykaupunki se oli, vaikkei kaistoja ollutkaan. Jalankulkijat kulkivat hitaasti ja määrätietoisesti eteenpäin ilman eteen poukkoilua ja toisaalta pyöräilijöiden tahti oli tosi hidas suomalaisiin fillaristeihin verrattuna. Autot väistivät kaikkia, sillä kevyt liikenne oli selvästi kuningas, hän selittää.

Katso millaisia asuntoja Tammelassa on myynnissäJokakoti.fistä.

Puistoon pussikaljalle

Meriläinen viettää paljon aikaansa kahviloissa ja syö mielellään ulkona. Hän onkin tuttu näky esimerkiksi kasvisravintola Gopalissa, Café Aamuruskossa sekä Tammelantorilla. Myös Tampereen kesäiset puistot viehättävät.

– Torit, puistot ja kahvilat ovat parasta Tampereen kesää. Puistot tuntuvat vuosi vuodelta täydemmiltä ja se on ihanaa. Ikkunasta näkyvä Aaltosen puisto on ihanan heterogeeninen, mutta pussikaljalla käyn mieluiten Sorsapuistossa, Meriläinen listaa.

Myös Särkänniemi tulee pienen pojan äidille kesällä tutuksi.

– Lapselle hankittiin kausikortti Särkänniemeen, joten siellä varmaan tulee hypättyä monta monituista kertaa.

– Vähintään kerran kesässä kannattaa myös tehdä perinteinen risteily Viikinsaarelle. Olen usein viettänyt juhannuksen siellä, Meriläinen vinkkaa.

Muutto ei ole mahdoton ajatus

Jos Tamperetta ei oteta lukuun, Meriläinen perheineen matkailee mieluiten Helsingissä.

– Sieltä löytyy eniten tuttuja ja taatusti tekemistä säällä kuin säällä. Eksoottisempi jokakesäinen vakikohteeni on Koivuniemen Herran maatilamatkailukohde Merikarvialla. Se on lajissaan paras ja omalaatuisin ja siellä minäkin olen oppinut lypsämään käsin.

Ja jos elämäntilanne sitä vaatisi, voisi Meriläinen kuvitella muuttavansa Tampereelta poiskin, esimerkiksi juuri Helsinkiin. Maailmalta rakkaita kohteita paljon matkustelleelle naiselle ovat esimerkiksi Amsterdam, Pariisi, Bologna, New York, Boston, Beirut, Barcelona ja Kööpenhamina.

– Lyhyitä aikoja, kuten vuoden, sitä voisi asua vaikka maakuopassa. Olen loppujen lopuksi aika sopeutuvainen, Meriläinen toteaa.

Katso millaisia asuntoja Tampereella on myynnissäJokakoti.fistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.