Ronnie O'Sullivanilta hävytön selkäsauna snookerin suurmestarille keskellä yötä

Ronnie O'Sullivan jäi ilman keinotekoista 167 pisteen maksimibreikkiä, mutta järjesti huiman 4–0-murskavoittonäytöksen toisesta suurmestarista John Higginsistä rahakkaassa snookerturnauksessa Saudi-Arabian Riadissa yön pikkutunneilla.  

Seitsenkertainen maailmanmestari O'Sullivan mätti ottelussa pistesarjat 135, 129, 102 ja 82. Urallaan neljä MM-titteliä voittanut Higgins sai kasaan yhteensä vaivaiset neljä pistettä – nekin vastustajan virheestä – O'Sullivanin 448 pinnaa vastaan. Higgins ei siis pussittanut ottelussa palloakaan. 

O'Sullivania ei häirinnyt edes se, että peli käynnistyi paikallista aikaa kello 1.48 keskiviikon vastaisena yönä. Ottelu oli ohi tasan tunnissa.   

– Minä nukun silloin kun minua nukuttaa. Otin tänään parin tunnin nokoset, joten nyt tuntuu siltä, että voisin jatkaa, O'Sullivan kommentoi World Snooker Tourin haastattelussa kolmelta yöllä. 

O'Sullivan kohtaa ensi kertaa Saudi-Arabiassa järjestettävän World Masters -turnauksen välierissä Judd Trumpin. Toisessa semifinaalissa pelaavat Luca Brecel ja Mark Allen.  

World Masters -kisan erikoisuus on "kultainen pallo", jonka pussittamalla 147 pisteen maksimisarjan päätteeksi pelaaja saa nimiinsä keinotekoisen 167 pisteen maksimin. Tästä on luvassa siihen ensimmäisenä yltävälle reilun 460 000 euron rahapalkinto.  

Lue myös:

    Uusimmat