Mainos

Rohkea nainen pukeutuu punaiseen

Intohimoa, tulisuutta, rakkauden paloa ja elinvoimaa… mitä punainen viestii pukeutumisvärinä? Millainen nainen pukeutuu punaiseen?

Muotivärit menevät ja tulevat, mutta yksi pysyy suosittuna, sanoivatpa trendilehdet mitä tahansa. Punainen pitää pintansa klassisena pukeutumisvärinä mustan ja valkoisen rinnalla – sillä erotuksella, että vain rohkeimmat todella tarttuvat siihen.

Punainen on energinen ja tunteisiin vahvasti vetoava väri. Se vaikuttaa aisteihimme voimakkaasti. Punaisella on paljon sekä alitajuntaamme geenien kautta koodattuja että kulttuurisesti sukupolvelta toiselle välittyviä merkityksiä. Punaiseen pukeutuva nainen kertoo ympäristölle paljon itsestään, tarkoittipa sitä tai ei.

Elinvoimainen punainen

Tyypillisimmin punaiseen väriin liitettäviä ominaisuuksia ovat itsevarmuus, voimakkuus ja seurallisuus. Se on energian ja elinvoiman väri. Punaiseen pukeutunut nainen on usein sosiaalinen johtohahmo, joukon iloinen ja eloisa keskipiste.

Punaiseen pukeutuneena viestit ympäristöllesi myös tahdonvoimaa ja määrätietoisuutta. Pukeudu siis punaiseen, jos tahdot viestittää kanssaihmisille voimakkuutta heidän alitajuntansa kautta esimerkiksi tärkeässä tilanteessa – mutta vain, jos tiedät itse viihtyväsi punaisessa värissä ja se sopii vahvistamaan omaa tunnettasi. Punaiset vaatteet eivät luonnollisesti muuta kenenkään persoonaa, mutta värivalinnalla voi vahvistaa omia ominaisuuksiaan.

Punainen on selvä voimaväri ja usein tahto tai tarve pukeutua siihen on alitajuista. Jokainen on varmaan joskus kuullut ystävän kertovan, kuinka osti juuri kirkkaanpunaisen paidan tai mekon, vaikka ei koskaan oikeastaan käytä punaista. Tällainen intuitiivinen valinta saattaa kieliä elämäntilanteesta tai tietystä yksittäisestä tilanteesta, jonka ratkaisuun tai josta suoriutumiseen mieli hakee tukea ja vahvistusta.

Tulisuutta ja intohimoa

Etenkin miehet assosioivat punaisen usein seksuaaliseen rohkeuteen, tulisuuteen ja intohimoon. Asiaa on tutkittu muun muassa Rochesterin yliopistossa, jonka tutkimuksessa todettiin punaisen värin aivan konkreettisesti vaikuttavan miesten tuntemuksiin naisen viehättävyydestä ja seksuaalisesta haluttavuudesta.

Tutkimuksen perusteella miehet viehättyvät selvästi keskivertoa enemmän punaisiin pukeutuneesta naisesta. Punaisen todettiin vaikuttavan jopa treffeillä viihtymisen pituuteen.

Raivosta punaisena?

Punainen synnyttää usein myös negatiivisia assosiaatioita. Veren värinä se symboloi myös väkivaltaa ja raivoa, sotaa ja riitaa. Monet kielikuvat ja sanonnat kuten ”näen punaista” tai ”punaisena raivosta” kuvastavat värin synnyttämiä mielleyhtymiä.

Verenpunaiseen pukeutuneen naisen näyttävyys nousee helposti dramatiikan asteelle etenkin yhdessä vahvan meikin kanssa. Hyökkäävään käytökseen tai riitelyyn yhdistettynä punainen voi jopa korostaa kanssaihmisten uhatuksi tulemisen tunnetta. Punainen on tunteiden väri, niin hyvässä kuin pahassa.

Kenelle punainen sopii?

Punainen sopii periaatteessa kenen tahansa pukeutumisväriksi. Silti toiset tuntevat siinä olonsa kotoisammaksi kuin toiset, ja joidenkin päällä väri yksinkertaisesti näyttää hehkuvammalta kuin muiden. Ihon, silmien ja hiusten väri ratkaisee paljon.

Murretuista väreistä löytyy varmasti jokaiselle parhaiten persoonaa ja omia piirteitä korostava punasävy, mutta kaikkein kirkkain tulipunainen vaatii tasaisen ihon, huolitellut ja hoidetut kädet päästäkseen todella oikeuksiinsa.

Teksti: Riikka Krenn

Kuvat: SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.