Rodoksen maastopaloista evakuoitu Hanna Sumari pääsi Suomeen – pohtii kokemaansa: "Kyllähän minua ottaa aivoon"

Hanna Sumari esittelee omat kesämökkinsä – tältä ne näyttävät! 4:05
Hanna Sumari esitteli Viiden jälkeen -ohjelmassa omat kesämökkinsä.

Rodokselle lomalle lähtenyt Hanna Sumari kertoo tuntemuksiaan Suomeen tulon jälkeen. 

Toimittajana ja juontajana tunnettu Hanna Sumari ja hänen tyttärensä evakuoitiin aiemmin Rodoksen maastopalojen tieltä. Loma päättyi suunnitelmista poiketen ensimmäiseen mahdolliseen paluulentoon, jonka Sumari onnistui varaamaan itse.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt Sumari on päässyt Suomeen ja kertoo kokemuksistaan Instagramissa.

– Koko reissu oli paska kokemus. Vaikka henkilökohtaisesti minulle tärkeä.

Sumari kertoo pohtivansa reissun jälkeen ilmastonmuutosta ja omia kulutustottumuksiaan. 

– Kokemus tulee vaikuttamaan moniin pieniinkin asioihin elämässäni. Kierrätyksen tarkkuuteen, tarkempaan kulutukseen, siihen mitä ostan ja käytän ja mitä en.

"Olin järkyttynyt"

Sumarille oli haastavaa nähdä tilanteen ristiriitaisuus, jossa toisessa osaa saarta turistit viettivät lomaa ja toisessa osassa liekkimeri tuhosi kaiken. 

– Kuitenkin samaan aikaan ihmiset menettivät kotejaan, elinkeinojaan ja eläimiä paloi kuoliaiksi. Palomiehet taistelivat järkyttävässä kuumuudessa saadakseen palot hallintaan. Ymmärrän lomanviettäjiä täysin, mutta olin järkyttynyt kontrastista.

”Korvataanko sitä missään?”

Sumari ei myöskään ymmärrä sitä, miksi lomailijoita lennätettiin saarelle koko ajan lisää. Hän myös koki matkanjärjestäjän viestinnän sekavaksi. 

– Matkakumppanimme majoittuivat kaksi vuorokautta ulkona allasalueella, jonka jälkeen totesivat, että kotiinlähtö on hoidettava itse. Sekin järkytti.

Sumari kertoo, että kotiin päästyä häneen iski pettymyksen tunne. Hän oli odottanut kesän ainoaa lomaviikkoa tyttärensä kanssa, joka meni pilalle. Myös talous mietityttää. 

– Kyllähän minua ottaa aivoon, että loma mureni olemattomiin. Jännittää myös ison rahasumman menetys, korvataanko sitä mistään? Sumari pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat