Rockjumala Ville Valo: Näin rockin karismaattisin keulahahmo on muuttunut vuosien varrella

HIM-yhtyeen keulahahmo Ville Valo on rockin suurlähettiläs, jonka karisma huomataan kaikkialla. Näin elämän ylä- ja alamäkiä nähnyt laulaja on muuttunut vuosien varrella.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt HIM-yhtye palaa julkisuuteen julkaisemalla kokoelmalevyn XX – Two Decades of Love Metal. Lisäksi kaksikymmentävuotista uraansa juhlistava bändi nähdään Tavastialla neljällä keikalla.

Vuonna 1991 perustetun HIM:n menestystarina alkoi vuonna 1997, jolloin yhtyeen ensimmäinen albumi Greatest Lovesongs Vol. 666 julkaistiin. Levy huomioitiin ulkomailla saakka. Sittemmin yhtye on julkaissut kahdeksan albumia, jotka ovat olleet kansainvälisiäkin menestyksiä.

Bändin keulahahmo Ville Valo, 35, on rockin todellinen suurlähettiläs, jonka mystinen habitus on osa bändin menestystarinaa. Vahvasti tatuoitu, hoikka ja karismaattistakin karismaattisempi Valo on mies, joka huomataan kaikkialla. Valo on yhdistelmä paheellista rock-kukkoa ja kohteliaasti käyttäytyvää herrasmiestä – yhdistelmä, joka on monen naisen mielestä vastustamaton.


Valon ulkonäkö huomioitiin jo uran alkuaikoina, jolloin pitkätukkainen mies lauloi itsensä musiikinystävien sydämiin lovemetalliksi kutsutulla tuotannollaan. Naisfanien mielenkiinnon kiinnittivät Valon matala puheääni, pitkät hiukset ja lukuisat tatuoinnit. Valo on ikuistanut muun muassa kirjailija Timo K.Mukan kuvan vasempaan käteensä ja omasta yhtyeestä muistuttaa HIM-yhtyeen logo. Kuvista osa on kuuluisan tatuointitaiteilija Kat Von D:n tekemiä.

Valo on muuttunut yllättävän vähän alkuvuosien hoikasta rocktähdestä. Tähden tyyli vaihtelee renttulookista viiksekkääseen taiteilijapersoonaan, mutta vahva rockkarisma on ja pysyy. Joitakin vuosia sitten Valo haki apua vakavaan alkoholiongelmaansa. Raittiuspäätös on pitänyt ja Valo näyttää tänään yhtä nuorekkaalta kuin uransa alkuaikoina. Punaviinin pöhöttämät kasvot ja lavarekvisiittana toimineet tupakka ja viinipullo ovat vain muisto menneistä ajoista.


Vuonna 2006 Ville Valo oli Linnan juhlien odotetuin vieras. Mies hätkähdytti televisiokatsojia tummalla silmämeikillään ja smokilla, joka ei ole etiketin mukainen iltapuku. Jalassaan Valolla oli mustavalkoiset jalkineet.

Miehen piti saapua juhliin kihlattunsa Jonna Nygrenin kanssa, mutta Valo ilmestyikin Linnaan yksin. Pariskunta erosikin vuonna 2007 ja poistatti sittemmin nimettömiinsä tatuoidut kihlasormukset. Nykyään Valo seurustelee pariisilaisen mallikaunottaren kanssa.

Viimeiset kaksi vuotta hiljaiseloa viettänyt HIM palaa takaisin julkisuuteen uuden levyn ja keikkojen kautta. Kaupallistumista pelännyt Valo on sanonut, että toivoisi seuraavalla levyllään pääsevänsä lähemmäs sitä mystiikkaa, jota heissä alkuaikoina oli. Valon persoonasta mystiikkaa löytyy kyllä riittämiin.

Katso kuvagalleria Ville Valon tyylistä vuosien varrelta!

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja