Mainos

Robottiautot saattavat aiheuttaa onnettomuuksia yllättävästä syystä – liika tunnollisuus ärsyttää ihmiskuskia

Autonomiset autot eli robottiautot saattavat aiheuttaa onnettomuuksia, koska kärsimättömät ihmiskuljettajat eivät kestä tunnollisesti sääntöjä noudattavia autoja, kertoo Bloomberg.

Lehden mukaan robottiautot ovat erittäin tunnollisia liikenteessä: ne eivät esimerkiksi riko liikennesääntöjä tai aja päin punaisia. Tämän vuoksi ihmiskuljettaja voi joutua törmäyskurssille tunnollisesti ajavan robottiauton kanssa.

– Jos auto ajaa tavalla, joka poikkeaa hyvin paljon muista tienkäyttäjistä, aiheuttaa se pahimmassa tapauksessa onnettomuuksia ja parhaassa tapauksessa turhautumista, itseohjautuvien autojen ohjelmistoja valmistavan NuTonomyn toimitusjohtaja Karl Iagnemma kertoo lehdelle.

Valmistajat reagoivat

Bloombergin mukaan robottiautot ovat olleet osallisina vuodesta 2016 lähtien 31:ssä onnettomuudessa Kaliforniassa. Näistä onnettomuuksista robottiauton perään on ajettu 13 kertaa.

Onnettomuudet ovat sattuneet yleensä risteysalueella ja matalissa nopeuksissa. Yleensä onnettomuuksissa ei ole syntynyt henkilövahinkoja.

Nyt robottiautojen valmistajat yrittävät ratkaista ongelmaa etsimällä keinoja, jotta robottiautot liikkuisivat luonnollisemmin ja sulavammin ihmiskuskien keskuudessa.

Lähde: Bloomberg

***

2:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.