Robert Helenius otti jättiloikan raskaan sarjan rankingissa – ja lisää on tulossa

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
Robert Heleniuksen voiton merkityksestä keskusteltiin MTV Uutiset Livessä.

Robert Heleniuksen tyrmäysvoitto puolalaisesta Adam Kownackista näkyy jo raskaan sarjan rankingeissa, mutta suomalaiselle voi povata vielä nousu ainakin WBA-liiton listoilla. 

Helenius otti tähänastisen uransa isoimman voiton aiemmin tappiottomasta Kownackista kaksi viikkoa sitten New Yorkissa. 

Suomalaisen komea voitto on huomioitu ainakin raskaan sarjan rankingiaan 10. maaliskuuta päivittäneessä IBF-liitossa. Helenius ei ollut ennen ottelua 15 nyrkkeilijän huippulistalla, mutta pomppasi tuoreimmassa päivityksessä peräti kuudenneksi. Liiton mestari on englantilainen Anthony Joshua

Kownacki oli samaisella listalla kolmantena, mutta tappio pudotti hänet pois 15 nimen kärkiporukasta. 

Kownacki-Helenius-ottelu oli WBA-liiton alainen eliminaattorimatsi. WBA on päivittänyt rankingiaan edellisen kerran 1. maaliskuuta, joten Heleniuksen voiton vaikutukset eivät näy vielä listalla. 

Kun lista päivitetään, on selvää, että tällä hetkellä neljäntenä oleva Kownacki tulee putoamaan seitsemäntenä olevan Heleniuksen taakse. Ja "Nordic Nightmarelle" voi povata nousua. Tässäkin liitossa mestarina häärii Joshua.  

Heleniuksen manageri Markus Sundman arvioi MTV Urheilulle Kownacki-voiton jälkeen, että suomalaisiskijä ottelee seuraavan kerran kesällä.

Lue myös:

    Uusimmat