Robert Helenius löi itsensä isojen poikien pöytään – ottelupalkkiot jopa triplaantuvat: "Voidaan mennä lähelle puolta miljoonaa"

Robert Helenius pääsi isojen poikien pöytään – nyrkkeilyvalmentaja: ura lähtee nousuun ja palkkiot kasvavat 4:45
MTV Uutiset Live: Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä

Robert Heleniuksen voitto Adam Kownackista oli valtava paukku nyrkkeilypiireille, jotka eivät juurikaan antaneet suomalaiselle etukäteen mahdollisuuksia tappiotonta puolalaista vastaan.

Myös kaiken nähnyt nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki myöntää yllättyneensä ottelun tapahtumista. Helenius löi Kownackin ottelukyvyttömäksi neljännessä erässä.

– Kownacki on kuitenkin maailman top 10 -nyrkkeilijä. Robertin edelliset pari-kolme ottelua eivät antaneet lupaa odottaa tällaista voittoa. Robert teki vähän niin kuin Tyson Fury, jonka moni laski jo ulos pari vuotta sitten. Katsotaan, missä Fury on nyt (WBC-liiton maailmanmestari). Nyrkkeily on sellainen laji, jossa voidaan tulla vaikka kuinka syvistä vesistä vielä takaisin, Mäki kuvailee MTV Urheilulle.

Mäen mukaan kovaa Heleniuksen päälle rynnistänyt Kownacki unohti suojata itseään ja antoi selvästi ulottuvammalle suomalaiselle mahdollisuuden horjuttavaan iskuun.

– Hän tuli hölmösti kaikki aseet pauhaten. Suojaus jäi. Ehkä Kownackin leirissä kuviteltiin, että Helenius on ihan ohi. Noin nyrkkeilyssä käy, kun aliarvioi vastustajan.

Kehätuomarin ratkaisu keskeyttää ottelu Heleniuksen moukareiden jälkeen oli Mäen mukaan ehdottomasti oikea.

– Kyllä Kownacki aika sekaisin siinä oli. Jos tuomari olisi antanut tilanteen jatkua, Robert olisi kyllä sen ottelun lopettanut. Tyypillinen tekninen tyrmäys. Kownacki oli ottanut liian paljon iskuja.

"Ottelupalkkiot tuplaantuvat tai triplaantuvat"

Mitä yllättävä voitto sitten merkitsee Heleniukselle? Mäen mukaan ainakin kovempia otteluita ja siten tuntuvampia ottelupalkkioita.

– Helenius on nyt isojen poikien pöydissä. Ruvetaan puhumaan jo isoista rahoista. Saattaa olla, että Robert pääsee WBA-liiton viralliseksi haastajaksi. Varsinaiseen MM-otteluun on monesti pitkä jonotuslista, mutta kyllä mä sanon, että ottelupalkkiot nyt tuplaantuvat tai triplaantuvat.

– Voidaan mennä lähelle puolta miljoonaa. Se on jo paljon suomalaiselle nyrkkeilijälle.

Varsinaiseen MM-otteluun pääsemiseksi Helenius tarvitsisi vielä ainakin yhden tai kaksi kovaa päänahkaa.

Mäen mukaan Heleniuksella on taustavoimat nyt kunnossa.

– Mä uskon, että Robert on hyvissä asemissa. Hän ottelee varmasti jatkossakin Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat