Robert Heleniuksen seuraavan ottelun ajankohta jo suunnitelmissa, manageri maalailee todellista supervastusta – "Minä aloitan heti työt"

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
Videolla keskustelua Robert Heleniuksen voiton merkityksestä.

Robert Heleniuksen  lauantaina iskemä yllätysvoitto nosti suomalaisen osakkeita roimasti nyrkkeilyn raskaassa sarjassa. Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoo MTV Urheilun haastattelussa, että tyrmäysvoitto Puolan Adam Kownackista avaa Heleniukselle uusia ovia.

– Todella kovia mahdollisuuksia avaa. Ihan mihin vaan. Sanoin aiemmin, että nyt otetaan rauhassa ja suunnitellaan seuraavaa askelta. Olemme nyt juuri siinä, missä haluamme olla. Katsotaan, miten tilanne siellä kärjessä liikkuu.

Sundman ennakoi, että Helenius nousee rytinällä seuraavaksi julkaistavassa neljän suuren liiton rankingissa. Suomalaisen tyrmäämäksi jäänyt Kownacki oli ennen lauantain ottelua liittojen rankingeissa sijoilla 3–6. 

– Veikkaan, että Robbe on todella korkealla. Nyt on kaikki mahdollista.

Heleniuksen haaveesta päästä MM-otteluun on puhuttu pitkin miehen uraa. Uran heikomman ajanjakson aikana moiset haaveet oltiin ainakin yleisön ja median puolella jo valmiita hylkäämään, mutta lauantain voitto avasi jälleen spekulaatiot.

Sundmanin mielestä Heleniuksella on nyt mahdollisuudet nousta jopa todelliseen superotteluun Anthony Joshuaa vastaan. Heleniuksen ja Kownackin ottelu oli WBA-liiton niin sanottu eliminator-ottelu, jonka voittaja nousi liiton mestarin haastajaksi. Joshua pitää tällä hetkellä WBA-, WBO- ja IBF-liittojen raskaansarjan mestaruusvöitä.

Joshua ottelee seuraavaksi Bulgarian Kubrat Pulevia vastaan pakollisessa mestaruuden puolustusottelussa. Ottelu on tarkoitus käydä kesäkuussa Lontoossa.

– Hyvällä tuurilla ja hyvällä neuvottelulla, jos muut neuvottelevat huonommin, voidaan olla, ei seuraava, vaan sitä seuraava matsi, jonka Joshua ottaa, Sundman sanoo. 

Hän arvioi, että Helenius ottelee seuraavan kerran kesällä.

– Luulen, että ennen heinäkuuta otellaan. Nyt Robert tarvitsee lepoa ja lomaa. Hän on ollut periaatteessa kolme kuukautta treeneissä. Minä aloitan heti maanantaina työt. Sitten katsotaan. 

Lue myös:

    Uusimmat