Robert Heleniuksen voitto vaati isoja uhrauksia – siirsi jo ajatukset kotimaahan

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
MTV Uutiset Livessä keskusteltiin Robert Heleniuksen voiton merkityksestä.

Suomen aikaa varhain sunnuntaina New Yorkin Brooklynista pamahti ärhäkkä nyrkkeilyuutinen: Robert Helenius tyrmäsi puolalaisen Adam Kownackin neljännessä erässä.

Heleniuksen voitto on monien mielestä yllättävä ja suomalaisiskijän uran suurin. Kownacki, 30, kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion. Voittoja hänellä on tilillään 20.

–  Tosi kova ottelu. Olin ihan poikki. Kun hän horjui ja laittoi polven lattiaan, tiesin että nyt minun on pakko antaa kaikki, mitä oli jäljellä. Annoin kaikkeni, Helenius kuvaili ahvenanmaalaisen rahapelejä järjestävän Pafin tiedotteessa.

Voitto nostaa Heleniuksen, 36, osakkeita ammattinyrkkeilijänä roimasti. Monien silmissä raskassarjalaisen ura oli ehtoopuolella ja isoimmat voitot nähty.

Kownacki kuuluu raskaan sarjan isoihin nimiin, joten monet eivät antaneet Heleniukselle juuri mahdollisuuksia.
Neljännessä erässä Heleniuksen lyöntimylly jauhoi, kehätuomari laski Kownackille lukua ja keskeytti lopulta ottelun.

–  Nyt haluan kotiin perheen luokse. Olen ollut yli kaksi viikkoa USA:ssa, Helenius tiivisti.

"Tämä on kova laji"

Helenius on voittanut ammattilaisena 30 ottelua ja hävinnyt kolme. Voitto tietänee Heleniukselle entistä kovempia kamppailuita ja nostanee hänen ottelupalkkioitaan. Helenius on usein puhunut halustaan päästä MM-titteliotteluun.

Puolassa syntyneen mutta lapsena Brooklyniin muuttaneen Kownackin arvostuksesta kertoo, että arvovaltainen The Ring -nyrkkeilylehti nostaa hänet Tyson Furyn yhdeksänneksi haastajaksi.

Kownacki oli ennen Helenius-ottelua isojen nyrkkeilyliittojen WBA:n, WBC:n, WBO:n ja IBF:n rankingeissa kahdeksan parhaan raskassarjalaisen joukossa.

Kownacki ei selitellyt tappiotaan.

–  Tämä ei ollut minun iltani. Tällaista nyrkkeily on. Tämä on kova laji, ja asiat eivät menneet tänään haluamallani tavalla. Tästä kokemuksesta täytyy oppia, Kownacki sanoi ESPN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat