Kommentti: Robert Heleniuksen epäilijät saivat kunnolla nenilleen

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
MTV Uutiset Live: Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä

Vain ani harva uskoi Robert Heleniuksen mahdollisuuksiin New Yorkissa, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Syyskuussa 2018 todistin lähietäisyydeltä 36-vuotiaan suomalaisiskijän lyöntivoimaa Saksassa: Erkan Teper putosi kanveesiin Heleniuksen tylyn vasurin jälkeen. Ottelun jälkeen Helenius myönsi MTV Urheilulle, että ura olisi voinut loppua tappioon. Niin monta vaikeaa vuotta oli jo takana – ja usko omiin kykyihinkin oli ollut kovalla koetuksella.

Oli vammoja, sopimusriitoja ja ponnettomia esityksiä heikohkojakin vastustajia vastaan. Helenius on aina ollut suorapuheinen pettymyksien jälkeen – eikä hän ole yrittänyt puhua mustaa valkoiseksi. Hän on kohdannut pettymykset pää pystyssä – taistelijan tavoin.

Kun Helenius kärsi tylyn tyrmäystappion viime kesänä konkari Gerald Washingtonille Yhdysvalloissa, uskoi valtaosa nyrkkeilyihmisistä Heleniuksen uran olevan päätepisteessä. Mutta niin vain suomalaisjätti näytti Brooklynissä eilen voittamatonta puolalaisiskijää vastaan vaarallisuutensa. Plakkariin siten uran suurin ja tärkein voitto Adam Kownackin kustannuksella.

Helenius nousi upean ja yllättävän voittonsa myötä laadukkaaseen MM-haastajien ryhmään. Joukkion edustajat odottavat vesi kielellä pääsevänsä elämänsä taistoihin – ja niin he useimmiten pääsevätkin – ennemmin tai myöhemmin. Heleniuksen leiri ansaitsee nyt onnittelut. Epäilijät saivat kunnolla nenilleen.