Lähteet: Robert Heleniuksen ottelu siirtyy – nyrkkeilyn maailmanmestarilla todettu koronatartunta

Nyrkkeilykesän suurottelua, Tyson Furyn ja Deontay Wilderin yhteenottoa siirretään myöhemmäksi, sillä Furylla on todettu koronatartunta. Asiasta kertovat muun muassa ESPN ja The Athletic, joiden lähteet ovat vahvistaneet ottelun siirtämisen.

Tartuntoja kerrotaan olevan Furyn leirissä enemmänkin, ja Furyn uskotaan palaavan Pohjois-Amerikasta kotimaahansa toipumaan.

Yhdysvaltalaistoimittaja Dan Rafaelin tietojen mukaan Furyn leirissä on kaikkiaan neljä tartuntaa. Rafael kertoo Twitter-tilillään myös, että Fury olisi saanut ensimmäisen rokoteannoksen mutta ei koskaan toista rokotetta.

The Athletic -sivuston nyrkkeilytoimittajan Lance Pugmiren tietojen mukaan Fury on "sairas mutta ei mitenkään erityisen sairas". Hänen lähteensä kertovat myös, että Furyn kohdalla epäillään koronan deltavarianttia, sillä virus on tarttunut tämän leirissä niin nopeasti niin moniin.

Furyn ja Wilderin oli määrä kohdata 24. heinäkuuta Las Vegasissa. Uusi tavoitepäivä ottelulle on lähteiden mukaan lokakuun alussa, mahdollisesti lauantai 9. lokakuuta.

Ottelussa on panoksena WBC-liiton ja The Ring -lehden MM-tittelit, jotka Fury voitti itselleen kaksikon edellisessä kohtaamisessa helmikuussa 2020 tyrmättyään Wilderin seitsemännessä erässä. Voittamattoman Furyn, 32, aiheuttama tappio on Wilderin, 35, ammattilaisuran toistaiseksi ainoa.

Suomalaisittain MM-ottelun siirtymisessä on sikäli mielenkiintoinen kulma, että Robert Heleniuksen oli määrä kohdata Fury–Wilder-illan esiottelussa puolalainen Adam Kownacki, jonka hän tyrmäsi kaksikon edellisessä kohtaamisessa maaliskuussa 2020.

Rafael vastaa Twitter-tilillään erään seuraajaansa kysymykseen ja kertoo, että koko tapahtumaa ollaan siirtämässä, eli myös Heleniuksen ja Kownackin ottelu jää tältä erää ottelematta.

Lue myös:

    Uusimmat