Robert de Niro puolusti rokotevastaista kohudokumenttia – "Aihe on erittäin tärkeä"

Näyttelijäkonkari toivoi herättävänsä dokumentin näyttämisellä keskustelua aiheesta.

New Yorkissa huhtikuussa järjestettävä Tribeca-elokuvafestivaali on vetänyt rokotevastaisen dokumenttielokuvan Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe pois ohjelmistostaan.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut tutkija Andrew Wakefield, joka on väittänyt MPR-lyhenteellä tunnetun kolmoisrokotteen aiheuttavan tietyissä riskiryhmissä autismia. Wakefield on menettänyt lääkärinoikeudet kotimaassaan Britanniassa.

MPR-rokote on kehitetty tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan. Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet Wakefieldin väitteet vääriksi, mutta rokotteiden haitallisuuteen ja brittitutkijan teoriaan uskoo yhä suuri määrä ihmisiä.

Useat tahot olivat ilmaisseet vastustavansa dokumentin esittämistä Tribecassa.

Festivaalin perustaja, näyttelijätähti Robert de Niro, 72, kommentoi asiaa tiedotteessa. De Nirolla ja tämän vaimolla on autistinen lapsi.

– Dokumentin näyttämisellä oli tarkoitus herättää keskustelua aiheesta, joka on erittäin tärkeä minulle ja perheelleni. Arvioituamme asiaa uudelleen festivaalin johdon kanssa, päädyin siihen, että keskustelun suunta ei ollut toivomani, de Niro toteaa.

Rokotevastaisen elokuvan kohtalosta Tribecan ohjelmistossa sekä De Niron kommenteista uutisoi muun muassa The New York Times.

Lue myös:

    Uusimmat