RKP kritisoi yhä maahanmuuttopaperia: "Humanitäärinen puoli on erityisen ongelmallinen", sanoo Adlercreutz

Orpo hallitusneuvotteluista: Nyt edetään vauhdilla 2:01
Hallitusneuvotteluissa puitiin kriisiytyneen viikonlopun tapahtumia, nyt neuvottelut jatkuvat viidettä viikkoa

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz pitää yhä maahanmuuttopaperia ongelmallisena

Kriisiin ajautuneet hallitusneuvottelut päättyivät viikonloppuna sopuun maahanmuuttopaperista. 

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz pitää yhä maahanmuuttopaperia ongelmallisena, ja kritisoi tapaa, jolla maahanmuuttopöydän neuvotteluja käytiin.

– Se oli äärimmäisen hankala prosessi. Aikataulua tiukennettiin, ja meidän mielestämme neuvottelut olivat äärimmäisen puutteelliset.

– Käsityksemme on, että tässä pääasiassa kaksi puoluetta neuvotteli keskenään. Sen seurauksena tilanne hieman kriisiytyi viikonlopun aikana, Adlercreutz sanoo viitaten kokoomukseen ja perussuomalaisiin.

RKP:n eduskuntaryhmä vaati viikonloppuna maahanmuuttopaperiin muutoksia, joista osa hyväksyttiin.

Muut hallitusneuvottelijapuolueet kokoomus, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit olivat jo aiemmin hyväksyneet paperin.

– On selvää, että neljän puolueen koalitiossa maahanmuuttopaperi ei luonnollisesti täysin edusta näkemystämme.

– Humanitäärinen puoli on erityisen ongelmallinen. Työperäisen maahanmuuton osalta se on hyvinkin meidän näköinen ja siihen olemme tyytyväisiä.

Onko RKP sitoutunut maahanmuuttopaperiin myös humanitäärisen maahanmuuton osalta?

– No nyt olemme näiden muutosten jälkeen sen paperin ikään kuin hyväksyneet, Mutta on selvää, että kun tehdään arvio lopputuloksesta, kokonaisuus ratkaisee.

Myös RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henriksson on sanonut, että puolueen toiveita maahanmuuttopöydässä ei kuunneltu riittävästi.

– On oleellista, että neljä puoluetta saavuttavat yhteisen näkemyksen asiasta, ja kaikkia puolueita kuunnellaan. Siitä näkökulmasta katsottuna prosessi ei ollut tyydyttävä, Adlercreutz sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat