Mainos

Ristomatti Hakola ei jossitellut – linjasi suuren tavoitteen ensi vuodelle

1:40

Ristomatti Hakolalta odotettiin sprinttihiihdossa mitaliakin. Olihan hän ollut karsinnan ykkönen ja hiihtänyt puolivälierissä sekä välierissäkin loistavasti. Finaalissa Hakolan meno kuitenkin hyytyi ja tuloksena oli kuutostila.

- Ne oli semmoiset karkelot. Ei ainakaan jäänyt jossiteltavaa finaalissa. Mutta toista kertaa arvokisafinaaliin putkeen, niin ei hirmu pettynyt voi olla. Kyllä huomenna hymyilyttää varmaan enemmän, Hakola kommentoi suoritustaan.

Hakola painotti, että veto vain loppui. Dramatiikkaa ei muuten ollut.

- Joku voisi luulla, että mä vain kaaduin, mutta en mä kyllä kaatunut. Ihan alusta loppuun tulin täysillä. Taktiikka piti olla, että mä ajan finaalissa tossa keulalla, mutta ei ollut mahdollisuuksia keulaan.

Hakola hiihti jälkimmäisessä välierässä. Se vei häneltä voimat.

- Tuntui palautuneelta, mutta kun hiihdettiin 50 metriä, ei enää tuntunut palautuneelta. En ole ikinä hyytynyt noin radikaalisti. Kakkosvälierästä finaaliin ja sitä kautta. Se oli varmaan siitä.

Hakola oli pettynyt, mutta katsoi menneensä eteenpäin viime kaudesta.

- Kyllä eteenpäin on menty. Ei finaaliin turhia äijiä pääse. Ei sinne ilmaisia ovia ole.

Hakola saavutti myös olympiahistorian parhaan suomalaistuloksen sprinttihiihdossa. Aiempaa ennätystä hallussaan pitänyt Hannu Manninen oli ollut Salt Lake Cityssa 2002 kahdeksas.

- Löinkö Hannu Mannisen? Heti alkoi hymyilyttämään. Aina kun riittävän lähelle tarkastelee, löytyy jotain positiivista, Hakola naurahti.

Seefeldin MM-kisoista 2019 Hakola tavoittelee mitalia.

- Harjoittelua vuosi lisää taas. Herätään aamulla, syödään välillä, nukutaan, ja treenataan taas lisää. Se on hyvä resepti. Tälle kaudelle se taas tehtiin ja resepti toimii kyllä, hän totesi jatkostaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.