Risteilymatkustaja sai sairauskohtauksen – Tallink Megastar joutui palaamaan Helsinkiin

Laivayhtiö TallinkSiljan risteilyalus Tallink Megastar joutui palaamaan tänään Helsingin Länsiterminaaliin sairaustapauksen vuoksi.

TallinkSiljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että laiva oli lähtenyt Länsiterminaalista kohti Tallinnaa kello 10.30.

– Aika pian lähdön jälkeen tuli sairauskohtaustapaus, ja yleensä siinä kohtaa käännytään takaisin lähtösatamaan, että henkilö saadaan nopeammin jatkohoitoon.

Nöjdin mukaan Länsiterminaalissa Megastaria oli vastassa ambulanssi, jolla sairauskohtauksen saanut henkilö kuljetettiin jatkohoitoon.

Satamaan palaaminen aiheutti viivästystä Megastarin liikennöintiin.

– Laiva pääsi jatkamaan matkaansa kello 11.10 kohti Tallinnaa. Siellä ei ole enää odotettavissa suuria viiveitä, kun laiva saa jonkin verran kiinni aikataulua matkan aikana.

Nöjdin mukaan sairauskohtauksia sattuu laivoilla silloin tällöin.

– Kun on vain kahden tunnin laivamatka, on parempi kääntyä takaisin satamaan kuin kutsua meripelastuksen helikopteri, jolla menisi oma aikansa päästä liikenteeseen.

Sen sijaan Ruotsin-laivoilla on Nöjdin mukaan yleisempää, että sairauskohtauksen saanut toimitetaan helikopterilla hoitoon.

Tapauksesta kertoi ensin Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja