Rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä: 10 vuoden huumerikoskakun saanut Jari Aarnio kävelee vapauteen 2022

8:00
Jarkko Sipilä tiivisti Aarnion tuomion keskeiset pointit MTV Uutiset Livessä.

Tänään hovioikeudessa 10 vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa lukuista törkeistä huumausainerikoksista tuomittu Jari Aarnio pääsee vankeudesta kesällä vuonna 2022, arvioi MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Sipilä kertoo, että teoreettinen maksimirangaistus rikoksista elinkautista vankeusrangaistusta lukuunottamatta on 13 vuotta.

Jari Aarnio oli jo saanut niin sanotusta Trevok-vyyhdistä kolmen vuoden vankeusrangaistuksen, joten satojen huumekilojen salakuljetuksesta oli mahdollista antaa hänelle korkeintaan 10 vuoden rangaistus. Sen hän myös sai.

Sipilä kertoo, että MTV Uutisten rikostoimitus laski, että Aarnion pitäisi päästä vapaalle jalalle seuraavan kerran kesällä 2022.

Tämä johtuu siitä, että ensikertalaisena hän istuu saamastaan tuomiosta puolet, eli kuusi ja puoli vuotta. Pitkä tutkintavankeus vähennetään tästä määrästä.

– Olisi vielä kolmisen vuotta istuttavaa, Sipilä summaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja