Rikollinen saa joskus neuvotella itselleen lievemmän tuomion – rikostoimittajat kertovat, miten se käy

10:03
Miten rikoksesta voi saada tunnustamalla lievemmän rangaistuksen kuin ilman tunnustusta? MTV:n rikostoimittajat puivat aihetta Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa. Käsittelyssä myös Kulosaaren lapsisieppaus.

Rikoksista epäilty voi tietyissä olosuhteissa saada tunnustamalla ja neuvottelemalla itselleen lievemmän tuomion, kuin mitä syyttäjä muuten vaatisi. Mistä on kyse? Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käytiin läpi Nuorisosäätiö-vyyhdissä ryvettyneen Perttu Nousiaisen esimerkkitapausta.

Iltalehti uutisoi maanantaina, että törkeistä talousrikoksista epäilty Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen on tunnustanut rikoksensa syyteneuvottelussa.

Lehden mukaan syyttäjä olisi voinut vaatia miehelle jopa seitsemän vuoden vankeutta, jos hän ei olisi tunnustanut. Nyt syyttäjän esitys rangaistukseksi on noin neljä vuotta vankeutta.

Miten on mahdollista, että rikoksista epäilty pääsee neuvottelemaan itselle lievemmän rangaistuksen? Kuka siitä hyötyy? MTV Uutisten rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Eetu Ruonakoski ruotivat syyteneuvotteluja sekä Perttu Nousiaisen tapausta Uutisaamu-ohjelman Rikostoimittajat-osiossa.

Nousiaisen tapauksen lisäksi ohjelmassa käsiteltiin Kulosaaren lapsisieppaajan eilistä käräjätuomiota. Vuonna 1967 syntynyt Juha Hurme tuomittiin viiden vuoden vankeuteen 9-vuotiaan lapsen sieppaamisesta.

Katso koko keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia. Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja