Mainos

Riina Mäkisen etsinnöissä löydetyn veitsen arvoitus ratkeamassa? Poliisilla oletus teräaseen mahdollisesta omistajasta

5:38
Video: MTV Uutiset kertoi elokuussa, että Mäkisen katoamisalueelta löydettiin veitsi.

Yli kaksi vuotta sitten kadonneen Riina Mäkisen katoamispaikan lähistöltä löydetyn veitsen mysteeri näyttäisi olevan ratkeamassa. Poliisi kertoo, että veitselle on löydetty mahdollinen omistaja.

MTV Uutiset kertoi elokuussa, että Riina Mäkisen etsinnöissä löydettiin katoamispaikan lähistöltä maahan painettu veitsi. Poliisi arvioi tuolloin, että veitsi olisi hukkunut joltain alueelta ulkoilleelta ihmiseltä.

Arvio näyttäisi pitävän paikkansa. Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Jussi Wahen mukaan poliisin tietoon on tullut, että alueella on hukkunut metsästysseuralta veitsi, joka sopii osin löytyneen veitsen tuntomerkkeihin.

Täyttä varmuutta veitsen omistajasta ei kuitenkaan vielä ole, sillä poliisin saamat tuntomerkit eivät ole olleet täysin tarkat.

– Meille kerrottiin, että veitsessä olisi tumma kahva. Emme ole saaneet tarkempaa tietoa väristä.

Poliisin tutkimuksissa veitsestä ei Wahen mukaan ole saatu irti taltioimiskelpoisia jälkiä. Wahen mukaan veitsi oli löydettäessä maahan painettuna ja tupessaan.

Noin 1,5 kilometrin päässä

Aiemmin kerrottiin, että veitsi löydettiin Mäkisen katoamisalueelta Loviisan Vanhassakylässä. Löydön tekivät vapaaehtoiset etsijät.

Wahe täsmentää nyt, että veitsi löytyi noin 1,5 kilometrin päästä paikasta, jossa Riina Mäkinen nähtiin viimeisen kerran.

Viimeinen havainto Mäkisestä tehtiin syvällä metsätien päässä toukokuun 10. päivänä 2017. Havainnon teki ulkoilija. Riina oli noin kolmikymppisen miehen seurassa. Metsätien päässä oli myös palanut auto.

Miehen ei epäillä liittyvän katoamiseen

Kolmekymppinen mies otettiin seuraavana päivänä kiinni lähistöllä sijaitsevalta ABC-huoltoasemalta, sillä mies oli näpistänyt karkkia.

Mäkisen seurassa nähty mies on tiettävästi viimeinen henkilö, joka on nähnyt Mäkisen.

Poliisi on kuitenkin useaan kertaan korostanut, ettei miehen epäillä liittyvän Mäkisen katoamiseen. Toisaalta poliisi on sanonut, ettei mitään tutkintalinjoja ole suljettu jutussa pois.

Wahen mukaan katoamisen tutkinnassa ei ole viime aikoina tullut ilmi mitään uutta.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja