Riikka Purra luopuu valiokunnan puheenjohtajuudesta eduskuntavaalien takia – "Se ei ole mediaseksikästä, se on puurtamista"

Näin Riikka Purra kuvasi Venäjän uhkaa puheessaan:"Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi" 1:56
Katso myös: Näin Riikka Purra kuvasi Venäjän uhkaa puheessaan vappuaattona 2022: "Kaikki tietävät, että kyseessä voisi olla myös Suomi"

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra kertoo luopuvansa eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Riikka Purra kertoo tekevänsä sen ”raskain mielin”

– Tehtävä on ollut mieluisa ja poliittisesti hyödyllinen, Purra toteaa tiedotteessaan.

Luopumisen taustalla ovat tukevat eduskuntavaalit. 

– Valiokunnan johtaminen on vaativaa, mutta erityisesti nyt hallintovaliokunta on vielä tavanomaistakin vaativampi, kun asioita on valtavasti. Tämän yhdistäminen vaaleja kohti menevän puolueen johtamiseen ja puheenjohtajan muihin velvoitteisiin ei parhaalla mahdollisella tavalla enää onnistuisi.

Katso myös: Uutisextra: Vieraana perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra

Purra harmittelee: Valiokuntatyö ei ole mediaseksikästä

Purra toteaa, että hallintovaliokunnan asiat ovat perussuomalaisen politiikan kannalta mitä tärkeimpiä, kuten maahanmuuttoa ja muuta sisäistä turvallisuutta. 

 –Kansanedustajan tärkein työ tehdään valiokunnassa, ja kuten olemme tällä kaudellakin nähneet, esimerkiksi rajapykäliä sorvattaessa, jopa oppositiosta voi toisinaan vaikuttaa. 

– Valitettavasti valiokunnissa tehtävä työ ei usein tunnu olevan sen paremmin lehdistön kuin äänestäjienkään mielestä kovin relevanttia. Se ei ole mediaseksikästä; se on puurtamista, Purra pohtii.

Siitä, kuka tehtävän ottaa seuraavaksi hoitaakseen Purra ei kerro. Päätös tehdään kuitenkin ”mahdollisimman pian”. 

Hallintovaliokunnassa on Purran lisäksi varsinaisina jäseninä kaksi perussuomalaista kansanedustajaa, Mauri Peltokangas ja Mari Rantanen. Lisäksi siihen kuuluvat varajäseninä Jussi Halla-aho ja Veijo Niemi.

Lue myös:

    Uusimmat