Ricciardon napina sai Red Bullin keksimään uusia ohjelmistoja

Monacon F1-kisassa rankasti tallinsa toimintaan pettynyt Daniel Ricciardo on tyytyväinen Red Bullin löydettyä vastauksia hänen kysymyksiinsä.

Ricciardo menetti Monacossa voiton, kun Red Bullin myöhäinen päätös aiheutti varikolla rengaspaniikin. Mekaanikot olivat valmistautuneet kovempiin renkaisiin ja joutuivat hakemaan pehmeämmät hyllystä samalla, kun australialainen odotti radalle pääsyä varikkoruudussa.

MAINOS

Kanadan GP MTV Totalilla

Perjantai: Vapaat harjoitukset klo 16.55 ja 20.55
Lauantai: Harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55

Kaikki F1-ajojaksot suorana MTV Maxilla ja Katsomossa!

Tilaa MTV Total

Ricciardo sätti tuoreeltaan tallin väen pyörineen varikolla kuin päättömät kanat. Hän kertoi puolitoista viikkoa myöhemmin Kanadassa, että joutui ottamaan kisasunnuntain jälkeen pari päivää etäisyyttä muihin rauhoittaakseen tilanteen.

– Ei ehkä ollut järkevää antaa kaiken tulla heti ulos. Olin muutaman päivän vihainen ja harmittelin hukattuja tilaisuuksia, mutta kun näin tapahtuu kahdessa kisassa peräkkäin, se tunne vain paisuu, Ricciardo selitti.

Ricciardon mukaan Red Bull mokasi myös edellisessä kisassa Barcelonassa, kun se valitsi hänelle kolmen pysähdyksen taktiikan. Tallikaveri Max Verstappen ajoi voittoon kahdella stopilla.

– Olen kuitenkin päässyt sen yli ja minulla on edelleen paljon luottoa tallia kohtaan. Nyt on erittäin tärkeää saada täydellinen viikonloppu omalta ja tiimin puolelta. Olemme näyttäneet, että meillä on hyvä auto ja hyvät lähtökohdat ja nyt pitää vain maksimoida ne.

Pienen tuumaustauon jälkeen Ricciardo puhui puhelimessa tallipäällikkönsä Christian Hornerin ja kisainsinöörinsä Simon Rennien kanssa. Talliväen itsevarmuus ja paneutuminen kuskin esiin tuomiin ongelmiin vakuuttivat Ricciardon siitä, ettei vastaavaa pääse tapahtumaan uudelleen.

Aussikuski painotti, ettei kysymys ollut hänen kohdallaan pelkästään Monacon jälkimmäisestä pysähdyksestä, vaan myös ensimmäisestä, jonka kisan voittoon ajanut Lewis Hamilton jätti tekemättä. Mercedes ajatti Hamiltonia pitkään sadekelin renkailla ja vaihtoi lopulta suoraan ultrapehmeisiin, kun taas Red Bull siirtyi välissä välikelin kumeihin.

– Laitoimme mielestäni itsemme Lewisin kanssa kisaan, johon meidän ei olisi tarvinnut joutua, joten kyseenalaistin sen, Ricciardo selvitti.

– Hän (Rennie) sanoi, etteivät he olleet tarkastelleet ensimmäistä stoppia, mutta tiedosti, että se oli myös virhe. Meille tulee taktiikkaa ja livetilanteita varten uusia ohjelmistoja, joiden avulla voimme valmistautua paremmin ja jos myöhäisiä kutsuja tulee lisää, voimme varmistaa, että kaikki on kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat