Mainos

Reserviläisliitto: Asevelvollisuuslaki saatava koskettamaan myös naisia

Reserviläisliitto esittää asevelvollisuuslain muuttamista koskemaan myös naisia. Asian otti esiin liiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa.

– Esitän, että lakiin lisätään naisia koskeva velvollisuus osallistua kutsuntoihin ja siellä tapahtuvaan palveluskelpoisuuden tarkastukseen. Jälkimmäisen läpäisevät voisivat vapaasti päättää, hakeutuvatko naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen vai eivät, Terhi Hakola totesi puheessaan.

"Tieto Puolustusvoimista lisäisi maanpuolustustahtoa"

Reserviläisliiton tamperelaisen varapuheenjohtajan mukaan naispuolinen väestönosa saisi kutsunnoissa enemmän tietoa Puolustusvoimista ja puolustusjärjestelmästämme, mikä kasvattaisi naisten maanpuolustustahtoa.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan viime marraskuussa tekemän kansalaistutkimuksen mukaan naisista 70 prosenttia puolustaisi Suomea sotilaallisesti kaikissa tilanteissa, kun miehistä tätä kannattaa 82 prosenttia.

– Uskallan väittää, että naisten puolustustahtovaje johtuu ensisijaisesti puutteellisista tiedoista. Naisilla ei ole riittäviä tietoja Puolustusvoimista ja puolustusjärjestelmästämme. Suurin osa naisista ei ole riittävän tietoinen siitä, että Suomella on monesta muusta Euroopan maasta poiketen edelleen itsenäinen ja uskottava kyky puolustaa koko valtakunnan aluetta, Hakola sanoi.

"Palvelukseen hakeutuneet naiset ovat poikkeuksellisen motivoituneita" 

Uudistuksen hyvinä puolina varapuheenjohtaja Hakola näki myös sen, että Puolustusvoimat saisi vuosittain palvelukseensa enemmän naisia, ja käytäntö on osoittanut asepalvelukseen hakeutuvien naisten olevan myös poikkeuksellisen motivoituneita ja osaavia.

Savonlinnassa tänään puhunut Hakola alleviivasi myös Suomen vahvaa puolustusta. Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 230 000 ihmistä, minkä lisäksi sijoittamatonta reserviä on yli 750 000 ihmistä. Reserviläisiä sodan ajan joukoista on yli 95 prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.