Renny Harlinin Luukas-poika syntyi yhden yön suhteesta – nyt maailmantähti kertoo 20 vuoden taistelustaan: "Yritin olla epätoivoisesti lapsen elämässä"

3:50
Renny Harlin puhui avoimesti Luukas-pojastaan MTV Uutisten haastattelusta - katso video.

Renny Harlin ja hänen poikansa Luukas lähentyivät yhteisen työprojektin kautta.

Menestysohjaaja Renny Harlin ja hänen 24-vuotias Luukas-poikansa ovat nykyään läheisiä, mutta aina ei ole ollut näin. Harlin avaa elämäänsä tänään ilmestyneessä kirjassa Renny HarlinAinutlaatuinen elämäni (Tammi), jonka on kirjoittanut Veli-Pekka Lehtonen.

Harlin oli naimisissa Hollywood-näyttelijä Geena Davisin kanssa vuodesta 1993 vuoteen 1997. Harlin ei ollut enää onnellinen, joten hän päätti erosta.

– Suhde sai aikoinaan valtavasti huomiota maailmanlaajuisesti. Tunsin vuosia syyllisyyttä siitä, että minä olin se, joka purin suhteen, Harlin kertoo MTV Uutisille.

Entinen pariskunta ei puhunut toisilleen eron jälkeen vuosiin.

– Jaoimme omaisuutemme ja allekirjoitimme paperit. Meillä ei ollut koskaan mitään riitaa. Se oli surullinen asia. Emme käyttäneet edes lakimiehiä erossamme, joka on ihan ennenkuulumatonta Amerikassa.

Eron jälkeen Harlin vietti yhden yhteisen yön assistenttinsa Tiffany Brownen kanssa, joka oli kirjan mukaan palavasti rakastunut ohjaajaan. Tätä Renny ei tiennyt. Yhteisen yön jälkeen assistentti tuli raskaaksi. Harlinista tuli isä 38-vuotiaana, kun hänen esikoispoikansa Luukas Mattison Mauritz Harlin syntyi elokuussa vuonna 1997. Samaan aikaan Harlin kirjoitti Geenan kanssa viralliset eropaperit.

Luukas-pojan syntymän jälkeen alkoi huoltajuuskiista, joka on tuntunut Harlinin lompakossa.

– Varmasti moni lakimies on pannu koko pesueensa yliopistokoulutuksen läpi, Harlin huokaa MTV Uutisten haastattelussa.

Harlin myöntää MTV Uutisten haastattelussa, ettei hän kadu elämässään mitään. Vaikea asia Harlinin elämässä on kuitenkin se, että hän sai lapsen ihmisen kanssa, jonka kanssa hänellä ei ollut suhdetta.

– Yritin olla epätoivoisesti lapsen elämässä, huolehtia hänestä, rakastaa häntä ja olla hänelle isä. Nimenomaan en halunnut olla sellainen isä, joka minulla itsellä oli ollut. Vaikka minulla ei ollut suhdetta hänen äitiinsä, halusin antaa pojalle sen isän, jonka olisin toivonut, että minulla olisi ollut. Jouduin taistelemaan 20 vuotta.

– Lainvoimallakin on yritetty estää näkemästä lasta. Välillä oli hyviä kausia ja välillä huonoja.

Vuosien aikana Harlin näki lastaan ja matkusteli tämän kanssa. Isän ja pojan suhde kuitenkin syveni vasta reilu vuosi sitten, kun Harlin kutsui Luukas-poikansa kesätöihin Luokkakokous-elokuvan kuvauksiin.

– Siitä alkoi se jakso, että hän pääsi irti äitinsä vaikutuspiiristä ja itsenäistyi ihmisenä.

Luukas vietti isänsä kanssa kuukausia. Isä ja poika tutustuivat ja rakensivat luottamuksen. Luukas innostui isänsä tavoin elokuvista ja on Harlinin mukaan tehnyt jo seitsemän elokuvaa. Isä ei voisi olla ylpeämpi pojastaan.

– Olen vasta viimeisen 1,5 vuoden aikana tajunnut, kun jumala on sanonut minulle, että tämän takia minulla on mieletön nuorimies, josta olen niin ylpeä. Raukka näyttää ihan multa ja käyttäytyy kuin minä sekä on tullut hulluun elokuvamaailmaan mukaan.

– Sain maksaa 20 vuotta siitä, mutta sain jotain korvaamatonta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja