Renault-pomo puolusti Fisichellaa

Renault'n F1-tallin insinööriosaston johtaja Pat Symonds kehui Australian GP:n jälkeen Fernando Alonson lisäksi myös tallin toista kuljettajaa Giancarlo Fisichellaa.

- Se oli hieno ajo Giancarlolta. Auto ei ollut kovinkaan hyvässä tasapainossa kisan keskivaiheilla, jolloin tiesimme, että Fisin olisi ollut tärkeä kohentaa asemaansa. Hän valitteli paljon aliohjautumisesta, Symonds ymmärsi italialaiskuljettajaa.

Fisichella sääti autoaan ajonsa aikana saadakseen sen tasapainoa kohdalleen. Kun se oli kunnossa, piti seuraavaksi alkaa korjata viimeisen varikkokäynnin myötä ilmennyttä kytkinvikaa.

- Nykyaikaisen F1-auton kaltaisessa edistyksellisessä laitteessa kaikki järjestelmät pyrkivät suojaamaan autoa tällaisilta ongelmilta, jotka haittaavat suorituskykyä, kunnes ne ratkaisee. Heti kun onnistuimme siinä, Fisi tavoitti Jensonin (Button) erittäin nopeasti ja laittoi hänelle painetta. Radalla, jossa ohittaminen on vaikea, täytyy toivoa toiselta virhettä tai sitä, että hän laittaisi laitteensa liian koville. Näin juuri tapahtuikin. Harmillista Jensonille, mutta Fisico sai siitä omanlaisensa voiton, Symonds summaili Fisichellan ajoa viidenneksi Buttonin viime hetken moottoririkon avittamana.

Voittaja Fernando Alonso sai tietysti vielä paljon vuolaammat kehut kuin tallikaverinsa.

- Yhdellä sanalla: Virheetöntä. Hän pystyi aina tarvittaessa ajamaan haluamallaan vauhdilla, Symonds kuvaili Alonson suoritusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat