Reisjärven taajamakylttiin lipsahti ylimääräinen i-kirjain: Kunnanjohtajan vitsin jälkeen joku lisäsi salaa k-kirjaimen – "Onhan tämä vähän kreisi paikka!"

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Reisjärven kunnanjohtaja Marjut Silvast joutui hieraisemaan silmiään nähdessään kunnan raitille kiinnitetyn uuden taajamakyltin: Kyltissä nimittäin luki Reisjärven sijasta Kreisijärvi.

Silvast on toiminut Reisjärven vt. kunnanjohtajana syyskuusta 2019. Hänet valittiin yksimielisesti kunnanjohtajaksi kuukausi sitten. Silvast kertoo nauttivansa tehtävistään niin paljon, että hän melkein asuu työpaikalla.

Töitä pienessä kunnassa riittää koronaviruksen aiheuttamien poikkeustoimien säestämänä, mutta luovuus pitää mielen virkeänä.

Mutta palataanpa takaisin taajamakylttiin: Miten Reisjärvestä oikein tuli Kreisijärvi?

– Kunnan pääväylälle tilattiin uusi nimikyltti rikkoutuneen tilalle. Mutta kyltin toimittajalle oli tullut kirjoitusvirhe ja siinä lukikin Reisijärvi. Heitin kevennyksenä, että pitäisikö kyltin eteen lisätä sitten vielä K-kirjain, Silvast kertoo MTV Uutisille.

Pari päivää sitten Silvast huomasi, että joku oli todellakin käynyt tekemässä oma-alotteisesti lisäyksen kylttiin. Kunnanjohtajalla  ei ole aavistustakaan, kuka on ollut tempauksen takana.

– Näin meillä kuuliaisesti kunnanjohtajaa totellaan. Käskyketju näköjään toimii, Silvast naurahtaa.

Silvast lohkaisee nykyisen kyltin olevan oikeassa siinä, että Reisjärvi on kreisi paikka. Hän kertoo, että vaikka kunta on Suomen velkaisin, niin tukalissakin tilanteissa luovuutta löytyy.

– Kyllä meidän on täällä niin hyvä asua ja elää, toteaa Silvast ja kertoo kunnan useista valmistuneista ja käynnissä olevista rakennusprojekteista.

Jättitapahtuma Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä kesällä, mutta koronavirus siirsi tapahtumaa ensi vuoteen.

Silvast kertoo ideoineensa, että pienen Reisjärven kannattaisi ilmoittaa asukaslukunsa silloin kun paikalla on 80 000 suviseuralaista.

– Saisimme näin paremmat valtionosuudet. Että kyllä kunnantalolla ideoita riittää, Silvast visioi.

Mutta mitä tapahtuu uudelle taajamamerkille: tuleeko Reisjärvestä nyt Kreisijärvi?

– Kyllä se pitää varmaan oikeaksi vaihtaa. Mutta kyllä kyltti talteen kuitenkin halutaan.

Lue myös:

    Uusimmat