Reilun kaupan viikko

Reilun kaupan viikko alkaa perjantaina 15. huhtikuuta ja jatkuu seuraavan viikon lauantaihin saakka. Viikon ideana on tuoda Reilun kaupan järjestelmää ja tuotteita tutuiksi sekä kertoa Reilun kaupan merkistä ja siitä, miten järjestelmä parantaa kehitysmaissa asuvien viljelijöiden ja heidän perheidensä elämää.

Reilulla kaupalla tarkoitetaan teollisuus- ja kehitysmaiden välistä kauppaa, jossa tuotteet ostetaan mahdollisimman suoraan tuottajilta ja niistä maksetaan viljelijöille oikeudenmukainen hinta.

Tapahtumia 21 paikkakunnalla

Viikon aikana järjestetään Reilun kaupan tuotemaistatuksia ja muita tapahtumia 21 eri paikkakunnalla ja vapaaehtoiset levittäytyvät maistattamaan Reilun kaupan tuotteita yhteensä yli sataan eri tilaisuuteen. Tänä keväänä maistatuksissa tarjotaan Reilun kaupan kahvia, teetä, sokeria ja hunajaa.

Reilua kahvia voi pistäytyä nauttimaan moniin kahviloihin ja ravintoloihin. Useiden kahviloiden valikoimista löytyy myös Reilun kaupan teetä. Kahvilat ovat ottaneet Reilut tuotteet valikoimiinsa pysyvästi, joten niitä voi käydä nauttimassa muulloinkin kuin Reilun kaupan viikolla. Myös työpaikkoja ja muita yhteisöjä kannustetaan käyttämään viikon ajan Reilun kaupan kahvia ja muita tuotteita.

Reilun kaupan viikkoja on järjestetty syksystä 1999 lähtien kaksi kertaa vuodessa. Kahta ensimmäistä viikkoa syksyllä 1999 ja keväällä 2000 vietettiin nimellä Reilun kahvin viikko, koska siihen aikaan ei Suomessa vielä ollut myynnissä muita reilun kaupan tuotteita kuin kahvia ja teetä. Seuraavan kerran Reilun kaupan viikkoa vietetään lokakuussa.

Teksti: Finfood

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja