Reilun kaupan palkinto presidentti Tarja Haloselle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on saanut tämän vuotisen reilun kaupan palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi edistänyt eettisen kaupankäynnin ja reilun kaupan tunnettuutta Suomessa. Palkinnon saajan valitsee Reilun kaupan edistämisyhdistyksen hallituksen nimeämä palkintolautakunta.

Presidentti Halonen valittiin palkinnon saajaksi, koska hän on henkilökohtaisella esimerkillään edistänyt Reilun kaupan vakiintumista Suomessa. Presidentti on palkintolautakunnan perustelujen mukaan ollut jo pitkään vaikuttamassa Reilun kaupan kahvin ja muiden tuotteiden saatavuuteen ja käyttöön Suomessa. Kun hän toimi puheenjohtajana Kansainvälisessä Solidaarisuussäätiössä 1990-luvun lopussa, säätiö oli mukana perustamassa Suomeen Reilun kaupan edistämisyhdistystä. Presidentti Halonen on myös useissa kansainvälisissä ja kotimaisissa yhteyksissä osoittanut kannattavansa Reilun kaupan periaatteita, joihin kuuluu kehitysmaiden viljelijöiden ja työntekijöiden aseman parantaminen.

Palkinto luovutettiin presidentti Haloselle Presidentinlinnassa. Presidentti kertoi olevansa erittäin otettu huomionosoituksesta. Hän oli myös kiinnostunut uusista Suomeen tulevista Reilun kaupan tuotteista.

Reilun kaupan kunniamaininnat UniCafelle ja Jenna Enbuskalle

Reilun kaupan edistämisyhdistys ry jakoi myös kaksi kunniamainintaa Reilun kaupan hyväksi tehdystä työstä. Ne myönnettiin pellolaiselle Jenna Enbuskalle ja pääkaupunkiseudun yliopisto- ja opiskelijaravintolaketjulle UniCafelle.

Jenna Enbuska, 17-vuotias lukiolainen, palkittiin aktiivisesta vapaaehtoistoiminnastaan. Hänen toimintansa Reilun kaupan hyväksi ulottuu kauas hänen kotikuntansa Pellon rajojen ulkopuolelle. Enbuska on muun muassa järjestänyt innokkaasti erilaisia Reilun kaupan tapahtumia ja toiminut uusien vapaaehtoisten kouluttajana. Hän on myös ollut perustamassa kahta Reilun kaupan puolesta ry:n paikallisosastoa Pohjois-Suomessa.

HYY-Yhtymään kuuluva UniCafe sai kunniamaininnan, koska se on aktiivisesti tuonut esille Reilua kauppaa muun muassa pitämällä kaikissa pääkaupunkiseudun 22 toimipisteessään myynnissä Reilun kaupan kahvia, teetä ja suklaata. UniCafe on myös ollut näkyvästi mukana kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä Reilun kaupan viikoilla ja pitänyt toimipisteissään asiakkaidensa saatavilla Reilun kaupan esittelymateriaalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja