Mainos

Rehn Moskovan-vierailustaan: Puhuimme Suomelle hyvin tärkeistä asioista

Elinkeinoministeri Olli Rehn on tavannut tänään Moskovassa muun muassa Venäjän energia-asioista vastaavan varapääministerin Arkadi Dvorkovitshin. Vierailun aiheeksi ilmoitettiin etukäteen "energiapolitiikan ajankohtaiset kysymykset".

Rehn toteaa MTV Uutisille Moskovasta, että on hyvin tärkeää pitää yllä keskusteluyhteyttä etenkin vaikeina aikoina

-Keskustelimme energiatalouden ja energiapolitiikan kysymyksistä, jotka heijastuvat vuosikymmenten päähän ja ovat Suomelle hyvin tärkeitä. Keskustelimme myös Fortumin mahdollisesta tiivistyvästä yhteistyöstä Gazpromin ja Rosatomin kanssa, jolla on oma mahdollinen heijastumansa Fennovoiman näkymiin, kertoo Rehn.

Fortumin osallistuminen Fennovoiman hankkeeseen riippuu sen vesivoimabisnesten onnistumisesta Venäjällä. Fortum yrittää saada enemmistöomistuksen venäläisestä vesivoimayhtiöstä, jonka suuri omistaja Gazprom on. Onnistuessaan Fortum on ilmoittanut lähtevänsä vähemmistöomistajana mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. 

Rehn kommentoi, että kyse on kansallisesti hyvin merkittävistä asioista, koska siinä puhutaan Suomen energiatalouden ja energiahuollon tulevaisuudesta.

-Sen takia on luonnollista että Suomi ja Venäjän hallitukset käyvät näistä kysymyksistä keskustelua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.