Reddit debytoi pörssissä sensaatiomaisesti

Sosiaalisen median yhtiö Redditin osakkeiden arvo kasvoi lähes 50 prosentilla alkuperäisestä listaushinnasta.

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssipäivä päättyi torstaina nousussa, ja kaikki kolme pääindeksiä ylsivät edeltävän päivän tavoin ennätyskorkeuksiin.

Kovin nousija oli teollisuusindeksi Dow Jones, joka oli koholla liki 0,7 prosenttia ja hivuttautui likemmäs 40 000 pisteen rajapyykkiä. Laaja-alainen S&P  500 oli puolestaan koholla 0,3 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 0,2 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankki Fed kertoi keskiviikkona, että se aikoo yhä tänä vuonna alentaa ohjauskorkoja, vaikka pitikin ne vielä ennallaan. Analyytikoiden mukaan torstaiset nousut heijastelivat arvopaperimarkkinoiden helpottuneisuutta Fedin tuoreiden lausuntojen jälkeen.

Varainhoitoyhtiö Riley Wealthin Art Hogan puolestaan tähdensi talouden perustekijöitä ja nosti esille vahvat asuntomyyntitiedot lisävahvistuksena vakaille talousnäkymille.

Toimitusjohtaja: Redditistä löytyy kaikki

New Yorkin pörssissä teki torstaina debyyttinsä sosiaalisen median yhtiö Reddit. Yhtiön osakkeiden arvo kasvoi lähes 50 prosentilla alkuperäisestä listaushinnasta, mikä nosti yhtiön arvon noin kahdeksaan miljardiin dollariin.

Markkinatarkkailijat eivät olleet varmoja, mitä odottaa torstaisesta debyytistä, kun otetaan huomioon Redditin vuosittaiset tappiot ja epäilys mainostulojen kasvumahdollisuuksista.

Muutama tunti ennen kaupankäynnin alkua Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman kertoi kuitenkin uutiskanava CNBC:lle, että yhtiö on havainnut vauhtia mainosmarkkinoilla.

Hän painotti kommenteissaan sitä, kuinka Redditistä löytyy kaikki, mistä mahdollinen käyttäjä voisi olla kiinnostunut.

– Redditissä on kyse kontekstista ja kiinnostuksen kohteista. Kirjaimellisesti jokaisen tuotemerkin asiakkaat ovat jossain päin Redditiä, Huffman tähdensi CNBC:lle.

–  Minusta ei todellakaan ole mitään rajoituksia sille, kuinka suurta mainosliiketoiminta voisi olla.

Teknologiayhtiöiden listautuminen vähäistä

Fedin ohjauskoron nostot ovat suitsineet teknologiyhtiöiden listautumista viime vuosina. Helpon rahoituksen niukkuuden vuoksi länsirannikolla Piilaaksossa on ollut pulaa yrityksistä, jotka ovat valmiita tekemään harppauksen pörssiin. Edellinen sosiaalisen median yhtiö, joka tähän ryhtyi, oli Pinterest vuonna 2019.

San Franciscossa toimiva Reddit haki listautumisantia ensimmäisen kerran vuonna 2021, kun markkinat olivat kuumat koronapandemiaan liittyneen teknologian kasvubuumin ansiosta. Pyrkimykset pysähtyivät kuitenkin internet-talouden jäähtyessä.

Reddit muodostuu noin 100 000 aihekohtaisesta keskustelukanavasta eli subredditistä. Viestien ponnahtaminen viraali-ilmiöiksi Redditistä on vähemmän todennäköistä kuin vaikkapa Facebookista tai viestipalvelu X:stä.

Redditillä on 73 miljoonaa keskimääräistä päivittäistä käyttäjää ja 267 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää, pääasiassa Yhdysvalloissa, yhtiö kertoi valvontaviranomaisille toimittamassaan hakemuksessa.

Hongkong päätti aamun pakkasella

Hongkongissa Hang Seng -indeksi sukelsi aamun kaupankäynnin päätteeksi hieman päälle kolme prosenttia.

Teknologiayhtiöt ottivat Hongkongissa takkiin sen jälkeen kun yhdysvaltalaisvirkamies sanoi merkittävän kiinalaisen siruvalmistajan rikkoneen mahdollisesti Yhdysvaltain lakia valmistettuaan prosessorin pakotteiden alaiselle telejätti Huaweille.

Yhdysvaltalaiskommentit koskivat Semiconductor Manufacturing International Corpia, jonka osakkeiden arvo oli yli viisi prosenttia pakkasella. Jyrkkiä laskuja nähtiin myös muun muassa JD.comin ja Tencentin osakkeissa.

Lue myös:

    Uusimmat