Lando Norrisin karmea kiri jäi torsoksi – Bottaksen kisa floppasi lopussa

Imolan kisan voittoa saatiin jännittää aivan viimeiseen asti.

McLarenin Lando Norris nousi lopussa ihan Max Verstappenin kantaan kiinni, mutta ei aivan onnistunut ohittamaan hollantilaista.

Norris oli jo sekuntikaupalla hollantilaisen takana, mutta noin 15 kierrosta ennen loppua hän aloitti hurjan kirin. Verstappenin monen sekunnin johto kutistui lopulta vain 0,725 sekunnin voitoksi ruutulipulla.

Kolmas kaksikon takana oli Ferrarin Charles Leclerc

Bottaksen taktiikka toimi

Valtteri Bottaksen rohkea taktiikka vaikutti jo purevan hyvin, mutta lopulta todella pitkä stintti tiputti suomalaisen sijalle 18. 

Valtteri Bottas lähti Imolan kisaan sijalta 16, mutta tippui lähdön jälkeen yhden sijan 17:nneksi. Kierroksella 23 hän oli tipahtanut varikkopysähdyksen takia sijalle 18, ja siinä vaiheessa kisa näytti toivottomalta.

Aikainen pysähdys osoittautui kuitenkin hyväksi ratkaisuksi, ainakin kisan puolivälin vaiheilla. Bottas nousi jo sijalle 14, kun Imolan kisaa oli ajettu 37 kierrosta.

Parhaimmillaan suomalainen kipusi jo 12:nneksi, mutta myöhemmin Lance Stroll ja Nico Hülkenberg nousivat hänen ohitseen. Bottas ajoi kovilla renkailla yli 50 kierrosta, ja lopussa suomalaisen renkaista hävisi pito, ja kuskeja lappasi ohi. Suomalainen tippui viimeisten kierrosten aikana monta sijaa sijalle 18.

Perez töpeksi

Segio Perez ajoi hiekalle Imolan GP:n alkupuolella.

Red Bullin Perez lähti Imolan kisaan vasta lähtöruudusta 11. Hän yritti hieman kärjestä poikkeavaa taktiikkaa ja lähti matkaan kovilla renkailla. Perez onnistui pitämään melko hyvää vauhtia kierrokselle 19 asti, mutta sitten tapahtui virhe. Hän ajoi oman virheensä takia yhden mutkista leveäksi ja suistui hiekalle.

Onnekseen meksikolainen ei menettänyt rytäkässä kuin muutaman sekunnin, mutta renkaat keräsivät paljon likaa pintaansa. Perez on 23 kierroksen jälkeen kilpailussa sijalla kuusi. Hän on parantanut asemiaan lähinnä muiden varikkopysähdysten ansiosta.

Fernando Alonsolla oli vaarallinen tilanne heti renkaanvaihdon jälkeen, kun hänen vasemmasta eturenkaastaan nousi liekkejä. Jarrut kuumenivat ja heittivät liekkejä ilmaan. Liekit sammuivat nopeasti, eikä niillä ollut suurta vaikutusta espanjalaisen kisaan.

Perez oli lopputuloksissa kahdeksas ja Alonso 19:s.

Lue myös:

    Uusimmat