Red Bull valehteli? FIA-pomon lausunto asettaa tallin puheet kyseenalaiseen valoon

2:51
Sergio Pérez ylitti Italian GP:n maalilinjan kolmantena, mutta aikarangaistus pudotti hänet viidenneksi.

Sergio Péreziä Italian F1-osakilpailussa alaspäin pudottanut aikarangaistus on kismittänyt Red Bullin leirissä. Kansainvälisen autoliiton FIA:n F1-kilpailujohtaja Michael Masin lausunto asettaa kuitenkin Red Bullin väitteet kisan aikaisista tapahtumista kyseenalaiseen valoon.

Pérez päätyi kisan aikana ulos radalta ja oikaisi shikaanissa Ferrarin Charles Leclercin ohi sääntöjenvastaisesti, mistä tuomaristo langetti meksikolaiselle viiden sekunnin aikasanktion. Pérez ylitti maalilinjan kolmantena, mutta putosi lopputuloksissa viidenneksi. 

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner väitti, että he kysyivät FIA:lta, voisiko Pérez pitää paikkansa Leclercin edellä vai täytyisikö hänen antaa se takaisin. Hornerin mukaan FIA ei antanut tähän vastausta.

Michael Masi kuitenkin kiistää Hornerin väitteen todenperäisyyden. 

– Ei pidä paikkaansa. He eivät kysyneet kisajohdolta. Ehdotin heille, että he saattaisivat haluta katsoa sijoituksen antamista takaisin, ja he sanoivat, että he katsoisivat sitä itse, Masi kertoi.

Mercedeksen Valtteri Bottas nousi Pérezin aikarangaistuksen myötä kolmannelle sijalle, ja Mercedes sai ykköskilpailijaansa enemmän pisteitä. MM-sarjan kärkikuskeilla, Red Bullin Max Verstappenilla ja Mercedeksen Lewis Hamiltonilla, kilpailu päättyi keskinäiseen kolariin. Tuomaristo katsoi Verstappenin syylliseksi, ja hän sai seuraavaan osakilpailuun kolmen lähtöruudun rangaistuksen, minkä lisäksi alankomaalaiselle langetettiin kaksi rangaistuspistettä.

Verstappen on kuljettajien MM-sarjan kärjessä viiden pisteen erolla Hamiltoniin, kun taas Mercedes johtaa valmistajien MM-sarjaa 18 pinnan kaulalla Red Bulliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja