Real Madridille karu tappio sarjanousijaa vastaan: valkopaidat putosivat liigan kärjestä, Zinedine Zidane tuhahti

Jalkapallojätti Real Madrid koki lauantai-iltana kauden ensimmäisen tappionsa Espanjan liigassa. Sarjanousija Mallorca otti kotonaan yllätysvoiton Realista maalein 1–0.

Real Madrid olisi voitolla noussut takaisin liigan kärkeen, mutta tappio merkitsee sitä, että johtopaikkaa pitääkin Realin arkkivihollinen Barcelona.

Mallorcan voittomaalin teki norsunluurannikkolainen Junior Lago jo seitsemännellä peliminuutilla. Lago pääsi laukomaan maalin Realin Alvaro Odriozolan annettua hänelle liikaa tilaa.

Odriozolalla oli huono ilta, sillä toisella puoliajalla hän otti toisen keltaisen kortin ja hänet ajettiin ulos. Vajaalle jäämiseen käytännössä lässähtivät Realin tasoitushaaveet. Tosin jo ennen sitä Realin hyökkäyspeli oli ollut varsin ponnetonta.

–  Ongelma on siinä, että meidän pitäisi näyttää tasomme kolmen päivän välein. Siihen emme ole pystyneet. Meidän pitäisi olla tasaisia. Meidän pitää saada peliimme eloa, jos aiomme saavuttaa tänä vuonna mitään, Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane tuhahti.

Zidane itse pelasi vielä Realissa, kun joukkue hävisi Mallorcalla viimeksi vuonna 2006.

Mallorca nousi täksi kaudeksi liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Voitto nosti seuran sarjassa 14:nneksi.

Realille tappio oli kirvelevä takaisku, sillä se putosi nyt pisteellä Barcelonan taakse liigakakkoseksi. Barca aloitti kauden heikosti, mutta on parantanut otteitaan viime viikkoina. Lauantaina Barcelona voitti Eibarin vieraissa 3–0. Joukkueen kolme tärkeintä hyökkäyspään pelaajaa Lionel Messi, Luis Suarez ja Antoine Griezmann onnistuivat kaikki maalinteossa.

Kahden pisteen päässä Barcelonasta vaanii Granada. Atletico Madrid on neljäntenä, kolme pistettä sarjajohtajasta. Atletico pelasi lauantaina 1–1-tasapelin Valencian kanssa.