Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ravitsemusterapeutti: Karppaus ja paleo on väännetty överiksi

Lehtikuva
Julkaistu 18.03.2017 06:00

MTV LIFESTYLE

Laillistetun ravitsemusterapeutin Reijo Laatikaisen mielestä paleo ja karppaus olisivat melko terveellisiä ruokavalioita, ellei niissä liioiteltaisi.

– Huonoja puolia näissä molemmissa on se, että niissä on yleensä paljon punaista lihaa, paljon enemmän kuin on terveydelle hyväksi. Kuidun saanti voi jäädä vähälle, jos sitä ei osaa oikein hyvin hoitaa, Reijo Laatikainen sanoi Hyvää Elämää -lähetyksessä maaliskuun alussa.

Myöskään rasvan laatu paleo- tai VHH-ruokavaliossa ei saa Laatikaiselta kiitosta.

– Monesti näihin liittyy tässä suomalaisessa versiossa ja nettiversioissa se, että käytetään paljon kovaa, tyydyttynyttä rasvaa. Sehän ei ole tutkimuksissa ollut näin mustavalkoista, vaan siellä on käytetty myös paleoruokavaliossa paljon terveellisiä rasvoja, jopa rypsiöljyä.

– Jos nämä ruokavaliot – sekä paleo että karppaus – tehtäisiin niin kuin on tutkimuksissa tehty, ne olisivat melko terveellisiä. Mutta kun ne on väännetty vähän tällaisiksi överiruokavalioiksi netissä, niin äsken mainituista syistä ne eivät ole hyviä.

Vähähiilihydraattisen ruokavalion etuna yleisesti ottaen Laatikainen pitää sokerin ja valkoisten höttöhiilareiden poisjäämistä.

– Se johtaa yleensä laihtumiseen ja veren joidenkin rasva-arvojen, kuten triglyseridien, paranemiseen, Laatikainen kertoi.

Lisää aiheesta:

Lihaksikas mies testasi huippusuositun dieetin – kertoo nyt kärkevän mielipiteensä: "Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä" Uskotko sinäkin näihin? Ravitsemusterapeutti perkaa tavallisia ruokauskomuksia: "Välillä naureskelen sille, välillä näen punaista"Ensin tehtiin syntiä rasvasta, sitten hiilareista, nyt sokerista – Ravitsemusterapeutti: Ei mitään järkeäMonipuoliseen ruokavalioon mahtuu herkkujakin – ”Ei yksi voinokare ole mikään syanidikapseli”Maalaislääkäri Kiminkinen: Ravitsemussuosituksia on syytä uskoaMaalaislääkäri haukkuu nollahiilarit ja kovat rasvat – ”Tätä eivät väärät profeetat kerro koskaan”
RavitsemusRavintoLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Ravitsemus
  • ti15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 8.10.07:44
    Kahvi

    Näin kahvin valmistustapa vaikuttaa kolesteroliarvoihin

  • 2.10.07:47
    Ruoka

    Näin saat syötyä 800 grammaa kasviksia päivässä

  • 1.10.07:45
    Kahvi

    Onko suodatinkahvi terveellistä? Ravitsemusasiantuntija kertoo faktat

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia