Mainos

Ravintoloiden sähkötupakkalinjaukset ristiriitaisia

Tupakkalaki ei kiellä sähkötupakan käyttöä ravintolassa, vaan ravintola voi tehdä oman linjauksensa asiassa. Näkemykset ovat varsin erilaisia: osa rinnastaa sähkötupakan tavalliseen tupakkaan. Sinisinä hehkuvat sähkötupakat alkoivat tehdä tuloaan viime syksynä.

– Meidän kanta on ehdottomasti se, että saa polttaa. Tai oikeastaan polttamisestahan ei ole edes kyse, kun vesihöyryähän näistä tupakoista vain nousee. Ja meillä on niin pieni paikka, että sitä oikean tupakan polttamisen pelkoa meillä ei ole, sanoo Turussa sijaitsevan ravintola Osuman yrittäjä Karo Konkka.

Suuremmissa ravintoloissa valvonta saattaa olla hankalampaa. Kun Turun osuuskaupan ravintoloissa saatiin tietää sähkötupakasta, pyysi henkilökunta selkeitä toimintaohjeita. Linjaus on kielteinen.

– Kun suurin osa ravintoloistamme on ruokaravintoloita, niin sähkötupakan käyttö saattaisi jonkun verran aiheuttaa hämmennystä. Yö- ja iltaravintoloissa sähkötupakan käyttö saattaa joillekin asiakkaille aiheuttaa mielikuvaa, että ylipäänsä tupakointi olisi ravintolatiloissa sallittua. Selkeää viranomaiskantaa ei ole ja kukin tulkitsee tätä oman liikeideansa ja näkemyksensä perusteella, sanoo Turun osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.